05 apr. 2021 | 15:40

Controale la Altex, Flanco și eMAG: de ce există suspiciuni că s-ar fi înțeles la prețurile unor produse Samsung

ACTUALITATE
Controale la Altex, Flanco și eMAG: de ce există suspiciuni că s-ar fi înțeles la prețurile unor produse Samsung

Mai multe inspecții inopinate au avut la sediile Flanco, Altex și eMAG, într-o investigație referitoare la posibile înțelegeri de tip cartel. În mjloc s-ar afla produse Samsung, comercializate de cele trei companii verificate.

Altex, Flanco și eMAG au intrat în atenția Consiliului Concurenței. Instituția a efectuat mai multe controale inopinate la sediile acesto companii,dar și la Samsung Electronics România SRL. Verificările vizează Altex România SRL, Flanco Retail SA și Dante Internațional SA.

Inspecțiile s-au derulat în cadrul unei investigații privind posibile înțelegeri și/sau practici concertate de fixare a preţurilor de vânzare în cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics România SRL pe piața produselor electronice și IT&C din România.

Altex, Flanco și eMAG, în vizor. S-ar fi înțeles în cazul prețului la unele produse Samsung?

Consiliul Concurenței menționează că investigația vizează relația dintre compania Samsung Electronics România SRL și partenerii acesteia, printre care Altex România SRL, Flanco Retail SA și Dante Internațional SA. Investigația a fost declanșată pe baza informațiilor primite pe Platforma Avertizorilor de Concurență.

Samsung Electronics România SRL este subsidiara locala a grupului Samsung, un producător și distribuitor mondial de produse electronice și produse de tehnologia informațiilor.

Altex și Flanco comercializează on-line și prin intermediul unor rețele naționale de magazine o gamă largă de produse din categoria electronicelor și IT&C, electrocasnice si multimedia, arată Consiliul Concurenței.

De asemenea, Dante administrează eMAG, cel mai mare magazin online, prin intermediul căreia comercializează o gamă largă de produse, echipamente și componente IT, electronice, electrocasnice etc. Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor.

Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate.