18 feb. 2021 | 06:30

Consecințele economice ale pandemiei: peste 700.000 de antreprenori au rămas fără afaceri

ACTUALITATE
Consecințele economice ale pandemiei: peste 700.000 de antreprenori au rămas fără afaceri

Economia a generat un număr record de șomeri în fiecare colț al mapamondului și nu s-a terminat încă. Foarte mulți oameni au ajuns la ”sapă de lemn”, iar afacerile care au dispărut de pe suprafața pământului sunt incredibil de multe.

Mai mulți analiști au fost de părere că pandemia va crea o criză economică a cărei efecte se vor resimți mai agresiv decât în urma dezastrului economic din 2008. Până acum, însă, acest trend îngrijorător era mai degrabă de forma unei estimări, decât a unor cifre clare. Au venit și cifrele.

Circa 700.000 de mici întreprinzători din Marea Britanie au renunţat la afacerile pe care le aveau pe perioada carantinei, încă în vigoare, potrivit unui nou studiu realizat de Resolution Foundation şi citat de dpa. Este important de reținut că formularea de întreprinzător în Regatul Unit se referă la echivalentul PFA-urilor sau persoanelor fizice autorizate de la noi. Foarte mulți angajați britanici activează sub această formă în câmpul muncii și, din păcate, au fost nevoiți să-și întrerupă activitatea. 

Dincolo de valoarea efectivă, asta înseamnă că unul din şapte lucrători independenţi a încetat să mai muncească, o creştere de 50% comparativ cu primul lockdown, din primăvara lui 2020, a notat Resolution Foundation.

Chiar și cei care au supraviețuit și și-au continuat activitatea s-au trezit cu o scădere semnificativă a veniturilor. Doi din cinci liber profesioniști au înregistrat pierderi de cel puțin 25%. Nu a ajutat nici faptul că mulți dintre ei nu au beneficiat de ajutoare din partea guvernului englez.

„Criza coronavirusului continuă să-i afecteze grav pe lucrătorii independenţi. Guvernul ar trebui să extindă criteriile de eligibilitate pentru asistenţă, ca să-i ajute pe cei care au fost lăsaţi pe dinafară”, a declarat Hannah Slaughter, economistă la Resolution Foundation. pentru context, Resolution Foundation este un grup de reflecţie care realizează analize în scopul îmbunătăţirii nivelului de trai al persoanelor cu venituri mici şi medii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele