Condamnat la 75 de ani de închisoare pentru ce a făcut pe Facebook: a avut 41 de acuzații

Condamnat la 75 de ani de închisoare pentru ce a făcut pe Facebook: a avut 41 de acuzații

Un utilizator de Facebook a fost condamnat la 75 de ani de închisoare din cauza practicilor sale din mediul online. La baza condamnării s-au aflat 41 de acuzații.

Numele lui este Buster Hernandez și și-a petrecut ultimii ani din viață șantajând persoane de pe internet cu imagini intime. În final, un judecător la condamnat la 75 de ani într-o închisoare federală. În mediul online era supranumit BrianKil. El a terorizat și hărțuit sute de fete, cu vârste începând de la 12 ani.

Conform rezultatului investigației, le-a amenințat că le violează și le omoară dacă nu se conformează cererilor sale. A făcut de atât de multe ori acest lucru, încât 41 de astfel de acte au putut fi dovedite în justiție, pe lângă cele despre care probabil nu se va afla nimic niciodată. Printre acuzații s-a numărat și distribuție de pornografie infantilă.

Deși lumea este un loc mai bun cu oameni precum Buster Hernandez după gratii, modul în care acesta a fost identificat și capturat de către FBI ridică importante probleme de etică. Pentru a-și proteja identitatea în spațiul online și locația exactă, BrianKill a utilizat browserul Tor și sistemul de operare Tails, special amplificarea nivelului de securitate pe internet.

În mod previzibil, respectivele măsuri au făcut foarte dificilă viața investigatorilor FBI, până când i-au trimis viitorului condamnat un clip video modificat pentru a-i identifica adresa IP adevărată. Clipul exploata o vulnerabilitate de securitate din Tails.

Conform datelor obținute de Motherboard pe marginea subiectului, cei de la Facebook au plătit o firmă de experți în securitate cibernetică pentru a identifica vulnerabilitatea în sistemul de operare Tails și pentru a crea mecanismul prin care poate fi exploatată acea vulnerabilitate. După aceea, au folosit un intermediar pentru a oferi acele date celor de la FBI. Oficialii Facebook au negat că au mai făcut vreodată așa ceva în trecut, să faciliteze accesarea datelor unuia dintre utilizatorii săi de către autorități.