23 mart. 2021 | 14:37

Cel mai simplu mod să fentezi orice videoconferință: îți creezi o versiune falsă a ta

ACTUALITATE
Cel mai simplu mod să fentezi orice videoconferință: îți creezi o versiune falsă a ta

Un YouTuber a creat o versiune CGI a sa folosind o nouă aplicație, pentru a-i păcăli pe prietenii săi să creadă că se conversează cu ei în video.

Creatorul videoclipului a folosit o aplicație numită MetaHuman pentru a crea versiunea CGI a sa. În loc să folosească instrumentul pentru a se alătura întâlnirilor de afaceri de pe Zoom din baia sa sau în lenjeria intimă (ca și noi ceilalți), el l-a folosit pentru a le juca o farsă prietenilor săi.

Poți vedea clipul său mai jos:

Așa cum vezi în video, crearea farselor AR nu a fost la fel de ușoară ca descărcarea unei aplicații și apelarea prietenilor săi. De fapt, el trebuia să cumpere un nou iPhone pentru o cameră mai puternică și să-și radă barba pentru acest exercițiu.

Din fericire, sacrificiul său nu a fost în zadar. Odată cu adăugarea de puncte desenate pe față, aplicația a reușit să-i reproducă corect imaginea.

Prin CGI poți să păcălești ușor pe oricine

Versiunea CGI a sa s-a dovedit a fi un pic ciudată pentru a-i păcăli cu adevărat pe toți prietenii săi. Dar a reușit să-i uimească. „Este o nebunie”, a spus unul dintre oamenii pe care i-a sunat.

Aplicația a fost dezvoltată de oamenii din spatele Unreal Engine, un instrument de creare 3D utilizat în mod obișnuit în jocurile video, care permite animații fotorealiste, fizică și AI.

MetaHuman este cel mai recent proiect al companiei care permite creatorilor să facă „oameni digitali fotorealistici, cu caracteristici reale și îmbrăcăminte, în câteva minute”, potrivit site-ului său web.

În timp ce videoclipul este ceva cool și distractiv ce aplicațiile de genul acesta ar putea să facă, acesta sugerează, de asemenea, o serie de preocupări etice. La urma urmei, care sunt implicațiile pe termen lung ale tehnologiei care le permite oamenilor să se transforme în oricine cu acuratețe fotorealistă?

Deocamdată, poți descărca un exemplu de proiect de pe Unreal Engine și să încerci singur. Reține că este posibil să fie nevoie să-ți sacrifice barba și o mie de dolari pentru un nou iPhone care să facă față tehnologiei.