Cel mai lung drum care se poate străbate pe uscat: câți kilometri are și pe unde trece
Cu siguranță mulți dintre noi s-au întrebat care este cel mai lung drum din lume care se poate strabate pe uscat, ce lungime are și prin ce locuri minunate trece.
Cel mai lung drum din lume pe uscat
Ai stat vreodată să te gândești care o fi cel mai lung drum pe care îl poți face pe uscat? Dacă da, află că este vorba despre cel care începe de la Cape Town, din Africa de Sud, până la Magadan, în nord-estul Rusiei. Se realizează pe jos sau cu orice mijloc de transport pe roți, deoarece peste toate râurile de pe traseu sunt construite poduri.
Acest drum are o distanță de peste 22.530 km și străbate 16 țări. Terenul devine mai greu accesibil pe măsură ce avansează spre nord-estul Rusiei. Pentru a duce la bun sfârșit această călătorie, o persoană ar avea nevoie de 3 ani din viață. Ritmul trebuie să fie susținut, iar din bagaj nu trebuie să vă lipsească: echipamentul pentru deșert, pentru ploaie sau ..vesta antiglonț pentru regiunile aflate în stare de război, precum Sudanul de Sud.
Pe drum vă puteți întâlni și cu animale periculoase care viețuiesc în pădurea tropicală. Ajungeți sigur și în cel mai rece loc populat de pe Pământ aflat în Rusia. Veți trece prin Africa, pe lângă Canalul Suez, prin Turcia, Asia Centrală și Siberia. Pe drum veți întâlni și cea mai mică centrală nucleară de pe Pământ, Bilibino. Aceasta se află la doar 3 ore de zbor spre nord-est de Magadan.
Printre cei care pornesc în această aventură de 3 ani, se află și oameni care caută regăsirea spirituală. Ei merg pe jos, singuri, în pelerinaje lungi. Una dintre cele mai populare astfel de rute este Camino de Santiago, care are peste opt sute de kilometri. Punctul final este altarul Sfântului Apostol Iacob, din catedrala Santiago de Compostela.
Traseul Appalachian apare si el pe hartă. Cu o lungime de aproximativ 3.219 km, acesta se desfășoară vertical de-a lungul marginii de est a Statelor Unite ale Americii. Datorită frumuseții sale naturale, înreaga zonă a fost declarată ”sacră”.
Pelerinajul religios care a intrat în istorie
Arthur Blessitt este cel care a făcut cel mai cunoscut pelerinaj religios din istorie. El a parcurs peste 64.000 km începând cu 1969. A mers pe toate cele 7 continente, a purtat o cruce mare și a predicat credința creștină. Până la vârsta de 79 de ani, Blessitt a umblat în toate națiunile de pe Pământ. În total, acesta are o carieră de 50 de ani de mers pe jos.
Blessitt a mers pe jos de-a lungul celor 22.530 km din Africa de Sud până la Magadan. Drumul parcurs fără oprire, adică non stop, poate fi realizat în 187 zile sau 4.226 de ore. Într-un ritm normal, de 8 ore pe zi, se poate parcurge în 562 de zile. Guinness World Record a realizat și un documentar despre acest drum, care trece prin 6 fusuri orare.
Publicația menționează că orice persoană care dorește să parcurgă acest drum trebuie să aibă o capacitate fizică excepțională. Mersul pe jos din Africa de Sud până la Magadan a fost comparat cu acțiunea de a urca și de a coborî pe Everest, de 13 ori.
Printre peisajele de vis pe care le veți vedea pe traseu se află: Muntele Table, safariul din Botswana, Cascada Victoria din Zambia, Marea Piramidă din Giza din Egipt, orașul Petra din Iordania, Lacul Van din Turcia sau capitala Tbilisi, în Georgia. Și, ca bonus pe final de documentar, vă informăm că cel mai lung drum din lume pe uscat trece și prin… Piatra Neamț!