Cel mai iubit producător auto de către români anunță investiția anului: ce legătură are cu energia

Cel mai iubit producător auto de către români anunță investiția anului: ce legătură are cu energia

Grupul auto german Volkswagen, unul dintre cei mai apreciați producători auto pe piața românească de profil, anunță o investiție importantă. Este vorba despre un proiect amplu, dezvoltat cu Uniunea Europeană, al cărui scop este acela de a sprijini firmele de tehnologie care activează în domeniul transformării energetice.

Volkswagen își va extinde strategia verde, care conține obiective climatice ambițioase. De exemplu, grupul auto a anunțat că are de gând să ajungă la neutralitate și să elimine complet emisiile de gaze cu efect de seră, până în anul 2050. De asemenea, Volkswagen vrea să devină cel mai mare furnizor mondial de vehicule electrice la mijlocul acestui deceniu.

Totuși, compania merge mai departe de atât și anunță noi investiții strategice în domeniul verde.

Anunțul de ultimă oră al companiei

Mai exact, grupul auto german Volkswagen își va extinde acum strategia verde prin investiții într-un fond de transformare energetică susținut de Uniunea Europeană.

Astfel, împreună vor susține firmele de tehnologie care activează în domeniul transformării energetice.

„Ideea este simplă, să utilizăm InnoEnergy ca o modalitate suplimentară pentru a găsi firme interesante și să le sprijinim în extinderea modelelor lor de business”, a declarat directorul pentru M&A de la Volkswagen, Jens Wiese.

Totuși, până va ajunge să-ți atingă noile ținte, compania trebuie să treacă cu brio de problemele care o macină în prezent.

Volkswagen și-a ajustat prognozele privind livrările în 2021, din cauza condiţiilor dificile de pe piaţă, generate de criza globală a cipurilor. Gigantul auto se aşteaptă acum ca livrările în 2021 să fie doar în linie cu cele din 2020, după ce într-o prognoză anterioară a anunțat o creştere.

Livrările au înregistrat un declin de 24,4%, la 1,97 milioane de unităţi. Compania a livrat 122.100 vehicule exclusiv electrice în trimestrul trei din 2021, mai mult decât dublu faţă de perioada similară din 2020.

În primăvară, Volkswagen a anunţat că vrea să construiască şase fabrici de baterii pentru automobile electrice în Europa, până în 2030, în ideea de a-şi asigura aprovizionarea pentru a putea să își realizeze ambițiile în domeniul vehiculelor electrice.