Cel mai iubit brand auto bavarez dă lovitura de grație clienților. Anunț de ultimă oră

Cel mai iubit brand auto bavarez dă lovitura de grație clienților. Anunț de ultimă oră

Gigantul auto Mercedes a anunțat că își intensifică eforturile pentru a contribui la o piață auto globală complet electrică.

Conform anunțului liderului grupului auto Daimler, până în 2030, Mercedes vrea să vândă doar mașini electrice.

Brandul bavarez, parte a grupului german Daimler, plănuiește ca, până în 2030, să vândă doar mașini electrice și să crească masiv ponderea mașinilor full-electrice în fața celor plug-in hybrid.

Totuși, acesta este un plan despre care Mercedes nu a oferit detalii concrete legate de perioada exactă în care va fi pus în aplicare. Gigantul auto nu a spus care va fi anul din care va începe să vândă doar mașini electrice și va renunța definitiv la benzină și motorină.

Planul de electrificare ar putea fi prezentat în 2022

Deși nu există o dată exactă, este foarte clar faptul că motoarele tradiționale nu mai au viață lungă în fabricile nemțești.

Surse citate de Automobilwoche susțin că șeful Daimler, Ola Kallenius, va prezenta planul de electrificare în 2022. Prin urmare, atunci am putea afla care este exact viziunea gigantului auto Mercedes cu privire la revoluționarea producției sale și reorientarea ei exclusiv către zona mobilității verde.

Unii experți din industrie se așteaptă ca, anul viitor, șeful grupului să anunțe propriul sistem de operare pentru mașini în 2024. De asemenea, se așteaptă și ca acesta să anunțe deschiderea unor noi platforme dedicate exclusiv construirii de mașini electrice.

Important de menționat este că mașinile electrice nemțești domină piața internă.

Volkswagen este numărul unu în clasamentul mărcilor foarte dorite de nemți, cu 59.127 de înregistrări electrice noi în prima jumătate a anului.

Aceasta reprezintă o cotă de piață de aproape 19% – și, prin urmare, puțin mai mică decât cota Wolfsburg pe piața globală. Este urmat de Mercedes-Benz cu 33.918 și BMW cu 28.663 vehicule. Pe următorul loc regăsim Audi, cu 24.569 de vehicule.

Cu toate acestea, în iulie, Tesla Model 3 a fost cea mai bine vândută mașină electronică din această țară, cu 4462 de înregistrări noi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: