19 mart. 2021 | 13:10

Cei mai bogați 1% din români: de câți bani ai nevoie ca să te poți lăuda că ești în acest top

ACTUALITATE
Cei mai bogați 1% din români: de câți bani ai nevoie ca să te poți lăuda că ești în acest top

Bogăția este, desigur, în mare parte un aspect subiectiv. În timp ce unii oameni cred că bogăția înseamnă o familie frumoasă, numeroși copii, sau un partener de viață iubitor, alții măsoară acest atribut în putere financiară. Noi asupra ultimului aspect ne vom referi în articolul care urmează. De câți bani ai nevoie pentru a fi un om bogat în țara noastră?

De curând, compania Knight Frank a realizat un studiu care analizează de câți bani ai nevoie pentru a te număra printre cei mai bogați oameni din țară.

Conform datelor studiului, citat de Aleph News, dacă ai o avere de 300.000 de dolari, te numeri printre cei mai bogați 1% români. E mult, e puțin? Este un aspect cât se poate de relativ. Cert este că, dacă ai această suma ești în vârful clasamentului puterii financiare din țara noastră.

Practic, în România doar 190.000 de persoane fac parte din acea categorie de 1% cei mai bogați români, în care poți intra și tu, dacă deții 300.000 de dolari.

Diferențele dintre cei mai bogați oameni din lume sunt uriașe

Diferențele dintre cei mai bogați oameni din lume sunt uriașe, însă, de la țară la țară. Prin comparație, pragul de intrare pentru top 1% este de 7,9 milioane de dolari pentru Monaco. Astfel, putem spune că e mai accesibil să fii printre bogații români.

Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, Produsul nostru Intern Brut a cunoscut creșteri substanțiale, care au mai redus din decalajele în raport cu alte state europene. Chiar și așa, însă, România nu e Germania, că să parafrazăm o expresie clasică.

Totuși, dacă ne uităm peste cifre, constatăm că suntem pe drumul cel bun, cel puțin în ultimele două decenii. Concret, Produsul Intern Brut al României a crescut de la 26% din media europeană, în 2000, până la 70%, în 2019.