Cea mai utilă opțiune din Google Maps: centrele de vaccinare, direct pe hartă. Unde funcționează deja
Google a anunțat că a început implementarea unei noi facilități în aplicația Google Maps, care să afișeze centrele de vaccinare contra COVID-19 autorizate în momentul în care utilizatorii caută informații despre vaccinurile contra SARS-CoV-2.
Funcționalitatea, care va fi disponibilă atât în Maps, cât și la simpla căutare pe Google, va fi pentru început disponibilă în SUA, mai întâi în statele Arizona, Louisiana, Mississippi și Texas, dar va fi extinsă în alte state americane și în alte țări.
Google îți va arăta unde mergi la vaccin
“Căutările de tipul “vaccinuri în apropierea mea” au crescut de cinci ori de la începutul anului 2021. Vrem să ne asigurăm că oferim răspunsuri relevante pe plan local“, a spus Sundar Pichai, CEO al Google, într-o postare pe blogul companiei.
Google Maps și Google Search vor oferi detalii cum ar fi dacă este nevoie sau nu de programare ori trimitere de la medic sau dacă vaccinul se poate face în regim drive-through, acolo unde este cazul. Compania colaborează cu parteneri precum VaccineFinder.org, o inițiativă a Spitalului de Copii din Boston, dar și cu agenții guvernamentale și retailerii farmaceutici, pentru a aduna informații cât mai exacte despre centrele de vaccinare.
Pe partea de Search, gigantul tech a implementat deja în Marea Britanie o nouă facilitate prin care, în momentul când utilizatorii caută informații despre vaccinurile contra COVID-19, le va apărea o listă de centre de vaccinare autorizate din apropiere, precum și informații despre fiecare tip de vaccin. Funcționalitatea va fi introdusă treptat și în alte țări.
Schimbarea majoră în accesul la vaccinuri: cine va avea ”o linie dedicată pentru vaccinare”, în România
Accesul la vaccinare în România începe să fie din ce în ce mai complicat. Multe programări au fost deja amânate, în timp ce alții au prioritate.
Într-o intervenție de miercuri seară la B1TV, ministrul Educației a vorbit despre vaccinarea cadrelor didactice. Deși au existat mai multe studii conform reticența profesorilor este la apogeu când vine vorba de imunizare, autoritățile române fac un efort supraomenesc pentru ca cei care vor să se vaccineze și lucrează în învățământ să poată face acest lucru, în defavoarea celorlați din categorii esențiale.
La momentul de față, aproximativ 50% dintre angajații care activează în învățământul preuniversitar vor să se vaccineze. Ponderea crește până la aproximativ 60% în cazul celor care activează în învățământul universitar.