Ce vei putea face de la 1 iulie, dar până acum era interzis și riscai să iei amendă

Ce vei putea face de la 1 iulie, dar până acum era interzis și riscai să iei amendă

Data de 1 iulie vine cu vești bune pentru români. Guvernul va aplica noi măsuri de relaxare la legislația anti-pandemie.

Potrivit anunțului făcut de Guvern, de la 1 iulie, terasele din România vor putea funcționa până la ora 2 dimineața. Acum, legislația prevede că terasele trebuie să își închidă ușile la miezul nopții.

De asemenea, sunt vești bune și pentru cei care au programate evenimente private.

Prin urmare, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) este permisă începând cu data de 01.07.2021, cu participarea a maxim 150 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 100 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară.

Concertele, dar și festivalurile, se vor putea desfășura și ele cu participarea a maximum 2.500 de oameni și cu respectarea distanțării fizice.

Pot, de asemenea, participa 100 de persoane în spațiul închis și a 150 de persoane în spațiul deschis, la conferințele de business.

Ce măsuri de relaxare mai intră în vigoare de la 1 iulie

Se propune creșterea numărului de persoane care nu aparțin aceleiași familii ce pot circula în grupuri pietonale de la 8 persoane la 10 persoane.

Activitățile culturale, artistice și de divertisment pot fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măștii de protecție și doar dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Se propune ca activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise, în domeniul sălilor de sport/fitness, să fie permisă începând cu data de 01.07.2021 cu participarea publicului până la capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană.

Măsurile de relaxare vin în contextul în care România înregistrează cifre din ce în ce mai mici în bilanțul pandemic. Bilanțul pe ultimele 24 de ore arată că au fost înregistrate 68 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: