Ce se va întâmpla cu industria tech, după actuala criză sanitară

Ce se va întâmpla cu industria tech, după actuala criză sanitară

Deși criza sanitară continuă să fie o provocare pentru toate domeniile, experții au început deja să contureze scenarii pentru redresarea de după pandemie. În privința revenirii sectorului de tehnologie, media și divertisment și telecomunicații, analiștii susțin că e nevoie de investiții semnificative.

Investițiile de capital nu au fost niciodată mai importante ca în prezent pentru companiile din sectorul de tehnologie, media și divertisment și telecomunicații (TMT), arată studiul EY Global Capital Operations and Innovation Study (COInS).

Studiul este deosebit de relevant, deoarece a sondat opiniile a 500 de directori executivi de la nivel global din acest sector.

Pe baza analizei nivelului de maturitate al respondenților în raport cu fiecare etapă a ciclului de viață al capitalului, studiul îi împarte în două categorii: „lideri”, cei înclinați către utilizarea coerentă a instrumentelor, tehnicilor și proceselor avansate la nivelul întregii companii, și „codași”, cei cu un nivel scăzut de adoptare.

Totul depinde de bani

87% dintre respondenții identificați ca „lideri” consideră că redresarea după pandemia provocată de Covid-19 se bazează în principal pe nivelul investițiilor de capital. Acesta reprezintă un motiv de îngrijorare, având în vedere că 82% dintre toți respondenții nu știu clar cine este responsabil pentru rezultatele proiectelor de investiții de capital, ceea ce ridică semne de întrebare în legătură cu practicile de guvernanță.

„Pe măsură ce tehnologia se află din ce în ce mai mult în centrul multor industrii, nu este surprinzător faptul că majoritatea directorilor din sectorul TMT văd investițiile de capital ca fiind critice pentru redresarea post-pandemie. În mod îngrijorător, însă, pentru un număr aproape egal nu este clar cine este responsabil pentru obținerea de rezultate în urma unor astfel de investiții.

Deciziile privind momentul, locul și modul de mobilizare a capitalului devin și mai complicate în contextul ritmului accelerat al perturbărilor tehnologice, al inovării și al reinventării, precum și al schimbărilor de reglementare.

De aceea, este imperativ pentru companii să aibă o abordare bine definită, construită în jurul a trei piloni: instrumentele avansate de analiză a datelor (data & advanced analytics), resursa umană și guvernanța”, e de părere Peter Latos, Liderul departamentelor de Consultanță și Strategie și Tranzacții, EY România.

Citește și: