06 ian. 2021 | 06:43

Când se termină școala online în România: ministrul Educației a semnat acum documentul

ACTUALITATE
Când se termină școala online în România: ministrul Educației a semnat acum documentul

Școala online vine la pachet cu probleme importante, pe lângă o scădere semnificativă a egalității de șanse între copiii de la oraș și cei din mediul rural. Cîmpeanu tocmai a semnat o ordonanță de Guvern pe acest subiect.

În România, cel puțin până la data de 8 februarie, elevii vor continua să urmeze cursurile de la distanță, prin intermediul platformelor online. Nu este exclusă posibilitatea extinderii acestui termen, dar noua ordonanță semnată de Cîmpeanu și confirmată într-o intervenție la Antena 3 are termen până la acea dată.

Dacă ar fi fost împăcat cu performanța profesorilor care activează în mediul online, ar fi putut-o prelungi până la finalul anului școlar. Ministrul spune că a refuzat acea variantă pentru că își dorește revenirea cât mai rapidă a copiilor în bănci.

„Aveam mâine (miercuri – n.r.) ședință de guvern. Vom avea o ordonanță de urgență prin care putem să continuăm învățământul online. Așa cum am început semestrul întâi, cu siguranță îl vom termina, online. Speranța și dorința noastră este să organizăm semestrul doi într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat. Ca să poată să fie finalizate e nevoie de o schimbare la legea 55, care dădea dreptul ministrului Educației să decidă trecerea în online până la 31 decembrie 2020. Am fost pus în fața unei întrebări: <Dacă inițiem ordonanță de urgență pentru învățământul online, haideți să inițiem până în septembrie 2021>. Am refuzat acest lucru și am spus <Nu>. Îl inițiem până în data de 8 februarie. Deci cu bună știință mi-am am redus dreptul de a decide peste data de 8 februarie învățământului online”, a spus Sorin Cîmpeanu, afirmând că prin acest fapt arată clar că își dorește deschiderea școlilor.

În ceea ce privește testarea națională și, mai ales, posibilitatea renunțării la examenul de absolvire a clasei a opta, oficialul a spus că acestea se vor da ca și până în prezent.

„Nu am anunțat până acum și avem deja mai puțin de 6 luni până la organizarea examenului de Evaluare Națională. Examenele naționale trebuie să se deruleze. S-au derulat și în 2020. Ne dorim să se deruleze în maniera pe care acum o cunosc elevii. Dacă vor fi necesare schimbări vă asigur că aceste schimbări vor fi făcute în interesul elevului”, a mai spus Cîmpeanu.
La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele