04 mai 2021 | 17:03

Bolt ia fața Uber cu acest nou serviciu: la ce să te aștepți în România

ACTUALITATE
Bolt ia fața Uber cu acest nou serviciu: la ce să te aștepți în România

Bolt e competitor direct al Uber pe piața serviciilor de ride-sharing și tocmai ce a anunțat un nou serviciu.

Bolt caută soluții pentru a se dezvolta și pentru a rămâne un serviciu competitiv în care activează Uber, dar și alte companii de profil. A anunțat că intră și pe piața de închiriere de mașini. Deocamdată, serviciul a fost lansat doar în Estonia, țară în care care a fost înființată compania, dar se va extinde.

Dacă lucrurile merg bine, atunci noul serviciu va fi disponibil și-n alte țări europene în care activează Bolt, inclusiv România.

Bolt ia fața Uber

Noul serviciu de închiriere mașini – car-sharing – poartă numele de Bolt Drive și le permite utilizatorilor să ridice o mașină și să o folosească pe o perioadă de timp. Totul se face din aplicație.

Așa cum se întâmplă cu trotinele Lime în România, dar și cu mașini ce pot fi închiriate pentru anumite perioade de timp, utilizatorii văd pe o hartă cele mai apropiate vehicule și rezervă o mașină. Ei pot începe călătoria deblocând mașina cu un telefon mobil și o pot încheia oriunde în oraș, într-o zonă indicată în aplicație.

Deocamdată, serviciul e disponibil doar în Estonia și perimetrul în care pot fi conduse mașinile e delimitat. Scopul e clar: reducerea poluării din orașe prin deplasarea cu o mașină doar atunci când ai nevoie.

Pentru un mediu mai curat

„Mașinile personale sunt principala cauză a problemelor în transportul urban. Acestea sunt responsabile pentru traficul aglomerat, emisiile de mediu și ocuparea spațiului orașului. Misiunea companiei Bolt este de a ajuta oamenii să renunțe la mașinile lor personale, oferind o alternativă mai bună. Pentru ca oamenii să treacă de la proprietate la transport la cerere, trebuie să le oferim o opțiune mai convenabilă, mai accesibilă și mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pentru fiecare distanță. Facem deja acest lucru pentru călătoriile pe distanțe scurte și medii. Bolt Drive acoperă acum restul situațiilor de utilizare, fie că este vorba despre un drum până la un centru comercial mare sau o escapadă de weekend. Utilizatorii noștri vor avea acces la o mașină în orice moment, din aceeași aplicație pe care o folosesc deja pentru trotinete, biciclete electrice și ride-hailing.”
Markus Villig, CEO Bolt

Compania Bolt a fost înființată în 2013, sub numele de Taxify. Compania are servicii de ride-hailing, livrări și închiriere de trotinete electrice. 50 de milioane de utilizatori din peste 40 de țări folosesc aplicația.

Bolt e prezentă în 10 orașe din România. A intrat pe piața locală pentru prima dată în 2016, prima dată în București, sub numele de Taxify.