03 mart. 2021 | 11:21

BNR își face magazin online, după modelul eMAG: ce vei putea cumpăra de la Banca Națională

ACTUALITATE
BNR își face magazin online, după modelul eMAG: ce vei putea cumpăra de la Banca Națională

BNR vine cu o idee surprinzătoare: vrea să-și deschidă propriul magazin online, o platformă de tip e-commerce.

Banca Națională a României a lansat o licitație pentru a-și face propriul magazin online. E vorba de o platformă de tip e-commerce, unde se vor găsi produsele comercializate de BNR. E vorba de produse numismatice – de la diverse monede pentru colecționari până la bancnote unicat.

„Soluția e-commerce va asigura posibilitatea de achiziționare online a produselor numismatice ale BNR și va fi accesabilă printr-un link de tip subdomeniu (de exemplu eshop.bnr.ro) sau link dedicat (de exemplu www.bnr.ro/eshop) aflat pe site-ul BNR, în pagina de prezentare a emisiunilor numismatice, în pagina comunicatului de presă și în pagina de prezentare a fiecărui produs nou lansat după intrarea în producție a acesteia. Soluția va fi de sine stătătoare și va funcționa în afara site-ului BNR”, se arată în caietul de sarcini al licitației, scrie profit.ro.

BNR își face magazin online

În caietul de sarcini se menționează o durată de 10 luni, iar contractul a fost estimat la 135.000 lei, fără TVA. Instituția lansează periodic diverse produse numismatice pentru colecționari și nu numai.

În anul 2019, BNR a lansat 18 emisiuni numismatice monetare, concretizate în 29 de monede, dintre care 8 din aur, 13 din argint, 2 din tombac cuprat și 6 din alamă.

Tirajele au fost diferențiate în funcție de metalul din care au fost confecționate, respectiv au fost emise 3.800 piese din aur, 4.200 piese din argint, 550 piese din tombac cuprat și 175.000 piese din alamă. De asemenea, Banca Națională a lansat în 2019 și o bancnotă aniversară pentru colecționare, cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Ion I. C. Brătianu.

Emisiunea a avut un tiraj de 30.000 de bancnote. Toate produsele scoase la vânzare sunt disponibile într-o secțiune specială de pe site-ul Băncii Naționale a României – adică AICI.  Monedele, medaliile şi replicile sunt însoţite de un certificat de autenticitate, pe care se găsesc semnătura guvernatorului Băncii Naţionale a României şi cea a casierului central.