Avioanele de pasageri Boeing, periculoase, din nou: 69 de avioane, blocate la sol

Avioanele de pasageri Boeing, periculoase, din nou: 69 de avioane, blocate la sol

Nu a trecut un an de la ultimul scandal Boeing cu consecințe la scară globală, iar producătorul de avioane se confruntă cu noi probleme incredibil de costisitoare, pe lângă posibilele victime omenești.

În weekend, unul dintre motoarele unui avion Boeing 777 a luat foc în zbor, iar întreaga carcasă din jurul său s-a despicat în bucăți și a căzut la sol, provocând pagube materiale într-o zonă rezidențială. Din fericire, nu au existat victime omenești, iar avionul s-a întors imediat de unde a plecat.

La scurt timp după evenimentul descris mai sus, compania aeriană United Airlines a anunțat că a oprit de la zbor 24 de avioane Boeing 777. Comunicatul a venit după ce unul dintre aparate a suferit o defecțiune a motorului sâmbătă, anunță BBC News citat de Mediafax.

Avionul, care transporta 231 de pasageri și 10 membri ai echipajului, a fost nevoit să se întoarcă la aeroportul din Denver. Nu au fost raportate persoane rănite. Resturi din avion au fost găsite împrăștiate într-o zonă rezidențială din apropiere. Ca răspuns la incident, Japonia a cerut tuturor companiilor aeriene care utilizează Boeing 777 cu același motor Pratt & Whitney 4000 să evite spațiul său aerian.

Oficialii Boeing nu au întârziat nici ei foarte mult cu o declarație și au recomandat suspendarea operațiunilor tuturor avioanelor 777 care utilizează același motor precum cel care a luat foc. Între timp, a fost declanșată și o investigație asupra circumstanțelor care au dus la situația dezastruoasă. Un pasager a filmat motorul în flăcări, în timp ce avionul a început să tremure din toate încheieturile.

În final, conform datelor oficiale deținute de Boeing, la nivel global, se află în circulație 69 de avioane Boeing 777 dotate cu motorul buclucaș și toate vor fi reduse la sol. Din Statele Unite ale Americii, doar United Airlines are astfel de avioane în serviciu, în timp ce celelalte sunt în Japonia și Coreea de Sud.

Agenția a comandat inspecții suplimentare ale avioanelor Boeing 777 echipate cu motorul Pratt & Whitney 4000 în urma incidentului. FAA se întâlnește cu reprezentanți ai companiei care a produs motoarele și ai Boeing.

Citește și: