Avertismentul băncilor pentru români: trebuie să faci urgent asta, dacă nu vrei să ți se închidă contul

Avertismentul băncilor pentru români: trebuie să faci urgent asta, dacă nu vrei să ți se închidă contul

Ai un cont în bancă? Ei bine, ar trebui să știi că instituțiile pregătesc sancțiuni drastice dacă nu îți actualizezi datele personale de legătură. Mai exact, te poți trezi că ai contul închis.

Clienții trebuie să își actualizeze datele persoanale în relație cu băncile cu care lucrează. Conform legislației în vigoare pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțarea terorismului care transpune alte directive și regulamente europene, băncile sunt obligate să actualizeze baza de date personale a clienților.

În cazul în care clienții nu fac acest demers, băncile pot închide conturile clienților.

Băncile din România transmit clienților un avertisment

Practic, te poți trezi că ai contul închis, dacă nu îți actualizezi datele personale. Pentru a evita o astfel de situație neplăcută ce te poate pune în dificultate, ia legătură cu banca cu care ai parteneriat și actualizează-ți cât mai repede informațiile personale.

„Comunitatea bancară mizează pe o conlucrare optimă între clienți și bănci, fiind înlăturată astfel apariția unor sincope nedorite de niciuna din părți, în derularea relației de afaceri. Băncile sunt deschise să faciliteze acest proces de actualizare a datelor personale, astfel încât să nu existe nicio problemă în utilizarea produselor și serviciilor bancare”, au transmis băncile.

Ce date personale îți pot fi solicitate la bancă?

În vederea desfășurării serviciilor bancare, legislația în baza cărora funcționează băncile permite acestora colectarea de informații precum: nume, prenume, data și locul nașterii, codul numeric personal (CNP) sau un alt element unic de identificare similar, domiciliul, reședința, numărul de telefon, fax, adresa de poștă electronică, ocupația, numele angajatorului ori natura activității proprii, calitatea de persoană expusă public (PEP), informații despre scopul și natură relației de afaceri și sursa fondurilor, informații privind rezidența fiscală, precum și copia actului de identitate.

La ce vor fi folosite datele tale personale?

Băncile transmit că toate datele personale culese de la clienți vor fi folosite strict în prevenirea fraudelor bancare. Toate aceste date sunt culese și prelucrate strict în vederea prevenirii folosirii sistemului bancar pentru tranzacționarea de fonduri ilicite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: