Autobuzul care ține virusul la distanță și-i „apără” pe pasageri: marca e prezentă și-n București

Autobuzul care ține virusul la distanță și-i apără pe pasageri: marca e prezentă și-n București

Otokar, firma din Turcia care a livrat autobuze și-n București, susține că a adaptat unul dintre modelelel sale la criza actuală. Între altele, autobuzul ține virusul la distanță.

Turcii de la Otokar se laudă cu un autobuz care ține virusul la distanță și-i apără pe călători de Covid. Producătorul a montat mai multe sisteme de siguranță pentru autobuze care permit autobuzelor să se dezinfecteze singure .

Mai mult, aceste sisteme pot măsura temperatura pasagerilor și-l pot alerta pe șofer în cazul în care există cazuri suspecte.

Autobuzul care-i ”apără” pe pasageri de virus

„Otokar are, de la înființare, 378 de brevete de inovație, iar în ultimul an și-a extins portofoliul cu produse noi. Extrem de apreciat a fost modelul SAFE BUS, dezvoltat ca răspuns la criza COVID-19”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Otokar Romania.

Reprezentanții Otokar precizează că SAFE BUS este o premieră mondială, ce include patru sisteme de siguranță:

  • – se dezinfectează singur
  • – măsoară, la îmbarcare, temperatura pasagerilor
  • – realizează controlul măștii
  • – protejează șoferii împotriva infecției cu ajutorul noii tehnologii încorporate în cabină.

Cele patru sisteme de sigurantă sunt integrate în modelul Kent articulat.


Producătorul din Turcia a câștigat cel mai mare contract de autobuze scos la licitație în ultimii patru ani în România. Este vorba de cel pentru livrarea a 400 de autobuze în București, care circulă deja pe străzile Capitalei.

Achiziția celor 400 de autobuze a costat peste 100 de milioane de euro. Turcii de la Otokar s-au impus, deși la licitație au mai participat firmele Mercedes și Karsan, care au făcut contestație, însă Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis în favoarea companiei turce.

”După o licitație care a durat extrem de mult, aproape doi ani de zile, am semnat azi contractul pentru achiziționarea a 400 de autobuze Euro 6 cu compania din Turcia – Otokar Europe. Autobuzele Euro 6 sunt primele care vor înnoi  parcul auto al regiei de transport  bucureștene”, declara Gabriela Firea, fostul primar al Bucureștiu, la semnarea contractului, în 2018.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: