Autobuzul care ține virusul la distanță și-i „apără” pe pasageri: marca e prezentă și-n București

Autobuzul care ține virusul la distanță și-i

Otokar, firma din Turcia care a livrat autobuze și-n București, susține că a adaptat unul dintre modelelel sale la criza actuală. Între altele, autobuzul ține virusul la distanță.

Turcii de la Otokar se laudă cu un autobuz care ține virusul la distanță și-i apără pe călători de Covid. Producătorul a montat mai multe sisteme de siguranță pentru autobuze care permit autobuzelor să se dezinfecteze singure .

Mai mult, aceste sisteme pot măsura temperatura pasagerilor și-l pot alerta pe șofer în cazul în care există cazuri suspecte.

Autobuzul care-i ”apără” pe pasageri de virus

„Otokar are, de la înființare, 378 de brevete de inovație, iar în ultimul an și-a extins portofoliul cu produse noi. Extrem de apreciat a fost modelul SAFE BUS, dezvoltat ca răspuns la criza COVID-19”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Otokar Romania.

Reprezentanții Otokar precizează că SAFE BUS este o premieră mondială, ce include patru sisteme de siguranță:

  • – se dezinfectează singur
  • – măsoară, la îmbarcare, temperatura pasagerilor
  • – realizează controlul măștii
  • – protejează șoferii împotriva infecției cu ajutorul noii tehnologii încorporate în cabină.

Cele patru sisteme de sigurantă sunt integrate în modelul Kent articulat.


Producătorul din Turcia a câștigat cel mai mare contract de autobuze scos la licitație în ultimii patru ani în România. Este vorba de cel pentru livrarea a 400 de autobuze în București, care circulă deja pe străzile Capitalei.

Achiziția celor 400 de autobuze a costat peste 100 de milioane de euro. Turcii de la Otokar s-au impus, deși la licitație au mai participat firmele Mercedes și Karsan, care au făcut contestație, însă Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis în favoarea companiei turce.

”După o licitație care a durat extrem de mult, aproape doi ani de zile, am semnat azi contractul pentru achiziționarea a 400 de autobuze Euro 6 cu compania din Turcia – Otokar Europe. Autobuzele Euro 6 sunt primele care vor înnoi  parcul auto al regiei de transport  bucureștene”, declara Gabriela Firea, fostul primar al Bucureștiu, la semnarea contractului, în 2018.

Citește și: