Atenție, șoferi. Veți primi avertizări cu privire la gropile de pe asfalt. Cum e posibil

Atenție, șoferi. Veți primi avertizări cu privire la gropile de pe asfalt. Cum e posibil

Mercedes-Benz a finalizat implementarea de noi funcții Car-to-X pe modelele sale de ultimă generație. Mașinile vor fi un adevărat camarad de drum pentru șoferi, deoarece vor recunoaște găurile în asfalt ce pot pune în pericol pasagerii, dar și calmatoarele de viteză (bumpere) ce nu sunt observate la timp de șofer.

Mercedes-Benz a lansat o actualizare pentru sistemul său de comunicații Car-to-X, care adaugă o caracteristică destul de utilă noilor generații Mercedes-Benz S-Class, C-Class și EQS.

Noul sistem permite acum recunoașterea de găuri în asfalt ce pot pune în pericol pasagerii, dar și calmatoarele de viteză (bumpere) ce nu sunt observate la timp de șofer.

Când unitatea de control al șasiului detectează o gropă, serviciul de comunicare Car-to-X este activat și o alertă este trimisă în cloudul Mercedes-Benz în timp real prin rețeaua de telefonie mobilă folosind date de localizare.

Gropile identificate de sistem vor fi afisate pe navigația vehiculelor din zonă în mai puțin de 10 secunde de la momentul la care prima mașină a traversat un astfel de obstacol.

Aproximativ 3 milioane de vehicule vor putea fi actualizate la noul sistem

Deocamdată, alerta de avertizare pentru găuri este disponibilă numai la Mercedes-Benz EQS, S-Class și C-Class. Modelele auto care pot primi astfel de informații sunt cele produse după 2016, fiind estimate la aproximativ 3 milioane de autovehicule Mercedes-Benz.

Comunicarea Car-to-X poate detecta și emite alerte pentru vânt periculos, drumuri alunecoase, activarea farurilor de ceață sau chiar atunci când ștergătoarele de parbriz sunt cuplate la viteză maximă.

Pentru a activa serviciul Car-to-X, un client Mercedes-Benz trebuie să aibă un cont „meConnect” pe portalul MercedesMe sau în aplicația MercedesMe, unde trebuie inregistrate datele vehiculului.

Odată activate, datele Car-to-X legate de vehicul sunt anonimizate și trimise către backend. Serviciul este gratuit pentru primii trei ani, după care poate fi reînnoit contra cost, mai transmit reprezentanții companiei auto.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: