Atacuri cibernetice: SUA și Regatul Unit țintele preferate pentru hackeri
Începând cu toamna anului 2021, 52% din toate atacurile ransomware la nivel global vizează SUA.
Hackerii au lansat cele mai semnificative atacuri cibernetice anul acesta, tocmai împotriva afacerilor din SUA. Colonial Pipeline, JBS Foods, Kaseya sunt doar câteva dintre cele mai mari exemple. Atacurile ransomware costă companiile milioane de dolari și produc probleme pentru lanțurile de aprovizionare pentru săptămânile următoare.
Cu toate acestea, aproape 11% din atacurile ransomware sunt îndreptate către întreprinderi din Marea Britanie. Un hack masiv a avut loc luna trecută, în octombrie, unui bijutier britanic Graff. Grupul criminal Conti a scurs 69.000 de documente confidențiale referitoare la celebrități precum Donald Trump, Oprah Winfrey, David Beckham și altele. Aceștia au cerut o importantă sumă de bani pentru a opri difuzarea ulterioară a informațiilor.
Guvernul sub presiunea ransomware
Companiile canadiene au suferit 4,51% din toate atacurile ransomware la nivel mondial. În februarie, grupul de hackeri DarkSide a lovit una dintre cele mai mari agenții de închiriere din Canada, Discount Car and Truck Rental. Criminalii cibernetici au postat o notificare pe site-ul său, informându-i că au furat 120 GB de date corporative, bancare și de franciză de la firmă.
Franța și Japonia, pe de altă parte, au fost vizate de aproximativ 3% din atacurile ransomware. Întreprinderile braziliene, indiene și australiene au împărtășit fiecare 2% din atacurile ransomware la nivel global, iar restul de aproape 21% dintre atacurile ransomware au fost direcționate către restul lumii.
Un atac ransomware ar putea fi cel mai rău coșmar al unei organizații. Hackerii aleg în mod special industrii și companii în care pierderea datelor ar putea fi dăunătoare pentru operațiunile de succes.
Administrațiile guvernamentale au suferit cele mai multe atacuri de tip ransomware în 2021 până acum – 47. Tehnologia învechită și lipsa personalului calificat pe securitate cibernetică fac guvernele vulnerabile la atacuri. Infractorii cibernetici știu că guvernele dețin informații sensibile, care sunt esențiale pentru serviciul public.