Astea mai lipseau de pe internet, steagurile roșii: ce înseamnă și de ce te pot induce în eroare

Astea mai lipseau de pe internet, steagurile roșii: ce înseamnă și de ce te pot induce în eroare

Pentru că nu existau suficient de multe lucruri pe care trebuie să la înveți pe internet, ca să nu fii păcălit sau să îmbrățișezi dezinformarea, mai poți adăuga unul la stufoasa listă. Este vorba de steagurile roșii, devenit foarte populare în ultimele zile.

Emoticoanele roșii nu reprezintă neapărat o noutate în gigantul spațiu online. Partea nouă și neobișnuită ține de noul lor rol. În varianta inițială, un steag roșu reprezenta un avertisment, ceva menit să te îngrijoreze. Acum, din cauza celor de la Twitter, au căpătat un cu totul alt sens, contradictoriu.

Steagurile roșii de pe Twitter, ”o minciună”

Momentan, s-au propagat doar pe Twitter cu noul sens, dar o prostie nu stă prea mult ascunsă în gigantul spațiu online. Mâine, poimâine vei vedea aceleași steaguri și pe Facebook, Instagram sau TikTok, deci ar fi bine să ai în vedere un lucru foarte important legat de rolul lor.

Orice mesaj cu steaguri roșii la capăt are sensul diametral opus. Practic, evidențiază o minciună. Crezi că citești ceva și, de fapt, trebuie să rămâi cu complet altceva. În postarea de mai jos a celor de la Manchester United, tot prin emoticoane, ni se atrage atenția asupra faptului că ”Ronaldo nu este cel mai bun din toate timpurile” Pentru că mesajul este însă urmat de steaguri roșii, sensul propoziție este fără negație. În practică, faimosul club de fotbal se lăuda cu performanța lui Ronaldo, dar nu ai ști asta dacă nu urmărești cum funcționează Twitter.

Nu au apărut de mult online cu acest sens, dar steagurile roșii au început deja să fie abuzate de o serie stufoasă de pagini oficiale, de la diverse companii și cluburi sportive, până la personalități și branduri mai puțin populare. Startul acestui set de circumstanțe l-au dat cei de la Twitter pe 12 octombrie 2021 cu mesajul simplu ”Nu sunt pe Twitter”, urmat de multe steaguri roșii.

Citește și: