14 iul. 2021 | 18:05

Apple Pay implemenetează o nouă opțiune: noua metodă cu care poți cumpăra

ACTUALITATE
Apple Pay implemenetează o nouă opțiune: noua metodă cu care poți cumpăra

Apple lucrează la o nouă opțiune în cadrul Apple Pay. Aceasta este reprezentată de o versiune a unui serviciu ”cumpără acum, plătește mai târziu” implementată în soluția financiară de la Apple.

Surse anonime au declarat pentru Bloomberg că serviciul, numit intern Apple Pay Later, îți va permite să utilizezi serviciul pentru a cumpăra lucruri și să distribui plățile, în patru rate fără dobândă, la fiecare două săptămâni. Desigur, poți alege și o perioadă de plată mai lungă, dar va trebui să plătești dobândă.

În timp ce Apple Pay Later nu îți va solicita să obțineți un card Apple, totuși va cere să soliciți o aprobare prin intemediul aplicației Wallet. La fel ca Apple Card, Apple Pay Later este un parteneriat între Apple și Goldman Sachs. Pentru ca solicitarea ta să fie aprobată, va fi necesar să trimiți copia cărții de identitate.

Funcțiile zvonite sunt, de asemenea, similare cu cele oferite în prezent de Affirm Holdings, PayPal, Afterpay și alte servicii de „plată ulterioară”. De exemplu, versiunea Apple ar evita, de asemenea, taxele de întârziere și de procesare, precum și faptul că ar permite utilizatorilor să creeze un card temporar Apple pentru o singură achiziție. De asemenea, ar fi disponibil atât în ​​magazin, cât și online.

Apple Pay lucrează la un nou serviciu financiar

Nu este prima dată când Apple se ocupă de finanțare. De exemplu, poți utiliza în prezent cardul Apple pentru a cumpăra produse Apple în rate lunare cu o dobândă de 0% și o rambursare de 3%. Cu toate acestea, finanțarea în acest mod este limitată la produsele proprii Apple. Serviciul ar deschide ușa către alte achiziții, făcând totodată Apple Pay, un serviciu mai util și mai convenabil.

Pentru început, Apple primește o reducere din fiecare tranzacție în cadrul serviciului. Plățile fără contact s-au dovedit a fi mult mai utile în timpul pandemiei, iar Apple susține că Apple Pay este acum acceptată la peste 85% din comercianții cu amănuntul. În iOS 15, Apple extinde și funcțiile sale de portofel digital, adăugând posibilitatea de a stoca carduri de identitate, chei de hotel și chiar chei digitale de mașină.