Apple ajută utilizatorii Android: ce aplicație au lansat și ce face

Apple ajută utilizatorii Android: ce aplicație au lansat și ce face

Aplicația nu necesită un cont Apple pentru a fi utilizată.

Apple a lansat Tracker Detect, o nouă aplicație pentru Android concepută pentru a-i ajuta pe cei fără dispozitiv iOS să afle dacă cineva folosește un AirTag sau un alt dispozitiv compatibil Find My pentru a-i căuta locația. Când software-ul găsește un AirTag din apropiere care a fost separat de proprietarul său, îl va semnala ca „AirTag necunoscut”. Dacă apoi te urmărește timp de 10 minute, poți folosi aplicația pentru a-i spune trackerului să redea un sunet, făcându-l mai ușor de găsit. În acel moment, puteți atinge dispozitivul cu telefonul compatibil cu NFC și vei primi instrucțiuni despre cum să îi scoți bateria sau să-l dezactivezi în alt mod.

O aplicație de care era nevoie

Nu ai nevoie de un cont Apple pentru a utiliza aplicația. După cum am menționat mai sus, poate detecta și trackere compatibile Find My.

„AirTag oferă caracteristici de confidențialitate și securitate de vârf, iar astăzi extindem noi capabilități la dispozitivele Android. Tracker Detect le oferă utilizatorilor Android posibilitatea de a scana pentru un AirTag sau dispozitive de urmărire a articolelor activate Find My care ar putea călători cu ei fără știrea lor”, a declarat un purtător de cuvânt Apple. „Ridicăm ștacheta privind confidențialitatea pentru utilizatorii noștri și pentru industrie și sperăm că alții vor urma.”

Lansarea Tracker Detect vine după ce au avut loc mai multe incidente în care sistemul AirTags a fost abuzat pentru a urmări oamenii. În Canada, de exemplu, poliția a avertizat recent că hoții folosesc dispozitivul de 29 de dolari pentru a fura mașini scumpe. În vară, Apple, într-un efort separat de a limita abuzul, și-a actualizat trackerele pentru a reda un sunet între opt și 24 de ore din momentul în care a fost separat de proprietarul lor, în loc de trei zile, așa cum a fost cazul în momentul lansării.

Citește și: