25 apr. 2021 | 16:37

Anunțul NASA care enervează țări ca SUA, Rusia sau China. De acum se va afla cine face asta

ACTUALITATE
Anunțul NASA care enervează țări ca SUA, Rusia sau China. De acum se va afla cine face asta

Agenția NASA e recunoscută pentru explorările sale spațiale, pentru căutările de viață pe alte planete, însă puțini oameni știu că experții din cadrul acesteia desfășoară programe menite să îmbunătățească viața pe Pământ, nu doar să caute noi planete și să explice enigmele sistemului solar.

Ei bine, NASA se implică acum în combaterea poluării la nivel global, în contextul în care ne aflăm într-un stadiu de urgență climatică, când e nevoie ca toate statele să acționeze solidar și să combată poluarea, care amenință viața pe Pământ, așa cum o știm.

Prin urmare, cu ajutorul unei tehnologii revoluționare, NASA va urmări și va dezvălui cele mai acute surse de poluare de Pământ. Vom afla, astfel, cine se face responsabil de afectarea climei la nivel global și unde trebuie să acționeze guvernele și agențiile din întreaga lume, cu măsuri care să combată acest fenomen. Anunțul acesta poate da foarte multe bătăi de cap țărilor ca Rusia, China, Statele Unite ale Americii, India și nu numai.

Satelitul NASA va analiza poluarea pe Pământ

În acest sens, NASA a anunțat de curând colaborarea cu organizația non-profit de combatere a poluării, Carbon Mapper. Cele două grupuri vor face echipă pentru a colecta date relevante cu privire la sursele de emisii de metan și dioxid de carbon, folosind un nou satelit.

Nava spațială, care este programată să fie lansată până în 2023, va utiliza instrumente avansate nu numai pentru a detecta emisiile din spațiu, ci și pentru a identifica de fapt ce tipuri de gaze sunt expulzate.

Multe dintre guvernele lumii au fost de acord să limiteze cantitatea de gaze cu efect de seră pe care o emit. Aceste acorduri arată frumos pe hârtie, dar țările nu își respectă întotdeauna promisiunile, motiv pentru care e esențial să cunoaștem adevărul din spatele declarațiilor politice.

Foarte interesant este că investigațiile derulate de NASA și Carbon Mapper nu vor fi disponibile doar pentru oficiali și guverne. Practic, oricine își dorește, va putea accesa informațiile colectate cu privire la poluarea planetei noastre.