Anunțul în noapte făcut de ministru: ce se întâmplă cu școlile? Decizia ministrului pentru toți părinții

Anunțul în noapte făcut de ministru: ce se întâmplă cu școlile? Decizia ministrului pentru toți părinții

Riscul apariției celui de-al treilea val epidemiologic pare să fie inevitabil și în țara noastră. Noile tulpini ale coronavirusului au început să facă victime și la noi. Fiind mult mai contagioase decât varianta originală a Sars-CoV2, autoritățile iau în calcul riscul ca epidemia să se agraveze în țara noastră, motiv pentru care au început deja să își facă scenarii cu privire la școli.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține, în acest context, că școlile din țara noastră vor respecta un principiu simplu: indiferent de situația epidemiologică, învățământul va avea prioritate.

Prin urmare, școlile se vor închide ultimele, dacă situația sanitară o va impune, dar se vor redeschide primele, pentru că elevii să sufere cât mai puțin, chiar și în cazul unei crize sanitare amplificate în cel de-al treilea val pandemic.

Încă nu suntem în situația de a fi nevoiți să închidem școlile

Totuși, ministrul Cîmpeanu susține că situația epidemiologică în unitățile de învățământ nu este îngrijorătoare.

„Îmi place să cred că vom respecta un principiu simplu: școlile se închid ultimele și școlile se deschid primele. Deci ne-am exprimat speranța, încă suntem cu rata de infectare în școli mult sub rata de infectare a populației generale și avem desigur și această măsură a introducerii focarelor în rată de infectare după care vor lucra școlile”, a explicat Cîmpeanu la Antena3 în seara de 25 februarie.

Mutațiile suferite de coronavirus îngrijorează nu doar autoritățile din România, ci și pe cele din restul lumii, fiind mult mai contagioase decât varianta originală, iar unii experți în epidemiologie fiind de părere că unele tulpini ar putea slăbi eficacitatea vaccinurilor existente.

Zilele trecute, pe pagină de Facebook a Ministerului Sănătății au fost publicate explicații cu privire la mutațiile suferite de coronavirus, iar principala informație venită dintre Minister arată că mutațiile apar pe fondul răspândirii accentuate a coronavirusului în rândul populației.

Prin urmare, experții din Sănătate consideră că e necesar să se respecte în continuare măsurile de tip barieră (distanțare fizică și portul măștii de protecție), în paralel cu vaccinarea, că să evităm o cursa de tipul de-a șoarecele și pisica cu virusul.