Anunțul care poate îngropa Facebook și WhatsApp definitiv

Anunțul care poate îngropa Facebook și WhatsApp definitiv

Cel mai negru coșmar al Facebook și WhatsApp e pe cale să devină realitate. Celebra platformă de socializare audio, Clubhouse, anunță planul său de extindere globală, în cel mai scurt timp.

Giganții Facebook și WhatsApp au concurență serioasă. Clubhouse are de gând să ofere disponibilitate globală utilizatorilor săi, până la finele săptămânii, la doar câteva zile după ce a fost lansată pe Android, în Statele Unite ale Americii.

clubhouse-extinsa-la-nivel-global

Clubhouse – deși extinsă la nivel global, rămâne la fel de dificil de accesat

Chiar dacă disponibilitatea sa va fi globală, platforma își va menține în continuare sistemul selectiv de accesare.

Concret, dacă vei dori să o utilizezi, nu vei putea face acest lucru fără să primești o invitație prealabilă, de la un alt utilizator.

Totuși experții în tech și social-media sunt de părere că acest criteriu nu va mai rămâne multă vreme în picioare, deoarece pune piedici platformei să se dezvolte într-un ritm rapid, odată cu disponibilitatea sa la nivel global.

Până atunci, însă, interesează-te în cercul tău de prieteni și află cine are deja cont pe Clubhouse, poate îți lansează și ție o invitație pe platforma pe care unii specialiși o numesc „rețeaua socială a viitorului” și despre care se crede că va îngropa în uitare bătrânul Facebook.

Startup-ul este susținut de A16z, Tiger Global și DST Global și este evaluat la aproximativ 4 miliarde de dolari.

Clubhouse a fost lansat inițial ca aplicație exclusiv pentru iPhone anul trecut. Aplicația a câștigat repede popularitate, atrăgând mai multe celebrități de profil, politicieni, investitori și antreprenori, iar în 2021 a început testarea în beta pe Android.

Lansarea globală a Clubhouse pe Android vine într-un moment în care zeci de firme de tehnologie, inclusiv Facebook , Twitter , Discord , Spotify , Reddit și LinkedIn de la Microsoft , fie și-au lansat ofertele similare – fie au anunțat planuri de a face acest lucru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: