Angajații români au spus ‘adio’ muncii de acasă: revenire spectaculoasă în birouri

Angajații români au spus 'adio' muncii de acasă: revenire spectaculoasă în birouri

Pe fondul redeschiderii economiei și disponibilității vaccinului anti-Covid, tot mai mulți manageri și-au readus angajații în birouri.

Cel mai frecvent mod de lucru pe care îl regăsim în acest moment în firmele românești este cel hibrid, care îmbină munca de acasă cu activitatea desfășurată la birou.

În acest moment, aproape trei sferturi (72,2%) dintre angajaţii din România spun că în prezent lucrează de la birou cel puţin trei zile pe săptămână. Datele fac parte din cadrul celui mai recent sondaj desfășurat de Genesis Property, un dezvoltator imobiliar pe segmentul birouri de clasa A.

Finele anului 2021 ne găsește într-o oarecare normalitate

Revenirea economiei, o dinamică mai mare a activităţii companiilor şi luarea unor măsuri de siguranţă în spaţiile de lucru au dus în 2021 la revenirea în birouri, cel puţin parţială, a multor angajaţi din sectorul public şi privat în toată ţara.

Cei mai mulţi dintre ei consideră că reîntoarcerea la birou are o contribuţie importantă la menţinerea unui echilibru emoţional şi la revenirea economiei, mai arată sondajul iniţiat de Genesis Property în rândul a 1.100 de angajaţi din toată ţara, în perioada septembrie-octombrie.

Ce alte date importante a mai scos la iveală acest sondaj:

– jumătate dintre angajaţi atrag atenţia că o accelerare a campaniei de vaccinare este extrem de necesară pentru a combate efectele valului patru pandemic.
-aproximativ 44% dintre angajați atrag atenția și afirmă că, suplimentar, trebuie să fie înmulțite măsurile de igienă și distanțare socială.
-80% dintre respondenţi cred că reîntoarcerea angajaţilor la viaţa de birou este benefică pentru oameni.
– aproape 43% dintre ei consideră că principalul avantaj al reîntoarcerii la birou este o mai bună separare între viaţa profesională şi cea personală.

„Pregătirile pentru reîntoarcerea la birou sunt un proces în plină desfăşurare, în contextul în care activitatea economică a crescut în acest an. Tendinţele de recrutare arată că angajatorii îşi extind echipele, pe măsură ce activitatea se dezvoltă şi revine la nivelurile de dinaintea pandemiei, şi multe companii au luat în ultimul an şi jumătate măsuri pentru limitarea riscurilor pentru sănătate la birou.

De cealaltă parte, însă, suntem cu toţii martori la efectele valului 4 al pandemiei, aşadar considerăm, alături de angajaţii din România, că este absolut necesar să vedem o accelerare a campaniei de vaccinare şi implementarea mai multor măsuri care să atenueze răspândirea virusului”, a explicat Ştefan Tudos, vicepreşedinte în cadrul Genesis Property, responsabil de administrarea portofoliului de clienţi.

Citește și: