Angajații din bănci își dezvăluie planurile de business: în ce ar vrea să investească

Angajații din bănci își dezvăluie planurile de business: în ce ar vrea să investească

În viața fiecărui angajat apare, la un moment dat, dorința de a deveni propriul antreprenor. Angajații din bănci nu fac excepție. Din contră, o bună parte dintre aceștia au planuri de afaceri.

Propriul business îți oferă mai multă libertate de mișcare, șanse mai mari de dezvoltare și, desigur, oportunități mai multe de a face bani. Așa se face că nu puțini sunt angajații care visează la această formă de independență financiară și la acest statut social deosebit.

Angajații din bănci au planuri mari

Potrivit celei mai recente analize a companiei AVBS Credit, 1 din 3 angajati din sistemul bancar ar accesa o franciză în domeniul brokerajului bancar.

De asemenea, mai arată aceeași analiză, aproximativ 30% dintre angajaţii din sistemul bancar doresc să avanseze în carieră şi se reorientează profesional.

De ce o franciză în domeniul brokerajului bancar? Cei care au un astfel de plan antreprenorial spun că ideea aduce o serie de beneficii rar întâlnite în alte business-uri. Cel mai important stimulet e reprezentat, evident, de câștigurile financiare. Conform sursei citate, un broker de credite câştigă şi peste 15.000 euro pe lună şi poate să ajungă chiar şi la suma de 200.000 euro pe an.

Mai sunt și alte motive pentru care angajații se orientează către această idee. De exemplu:

-60% vor câștiga mult mai mulți bani;
-20% doresc să își planifice singuri programul de lucru;
-15% declară că vor avea mai mult timp liber;
-5% preferă independenţa, să nu aibă șefi;

„Din ce în ce mai mulţi angajaţi din sistemul bancar conştientizează beneficiile unei francize în domeniul brokerajului bancar şi aleg să se orienteze către următoarea etapă în carieră. La specialiştii bancari am sesizat o nevoie de creştere în cariera acestora, o dorință stringentă de a trece de la statutul de angajat la cel de antreprenor în domeniul intermedierii de credite bancare”, spune Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.

AVBS Credit numără peste 50 de Francize răspândite în Bucureşti şi în oraşele importante ale ţării. 70% dintre Francizele AVBS Credit sunt conduse de oamenii care au renunțat la joburile din bancă, pentru că au decis să devină antreprenori în sistem de franciză, au vârste cuprinse între 25 – 54 de ani şi provin din orașe precum București, Arad, Baia Mare, Bistrița, Brașov, Brăila, Caransebeș, Călărași, Constanța, Craiova, Drobeta Turnu-Severin, Focșani, Gheorgheni, Iași, Lugoj, Mangalia, Otopeni, Petroșani, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Strehaia, Târgoviște, Târgu Mureș și Timișoara. Cel mai mare credit bancar intermediat de către un broker de credite AVBS Credit se situează în jurul valorii de 500.000 euro şi a fost destinat achiziţiei unei locuințe.

Citește și: