Android 12 se lansează acum pe telefoanele Pixel: ce pregătește Google în continuare

Android 12 se lansează acum pe telefoanele Pixel: ce pregătește Google în continuare

Odată cu sosirea lui Pixel 6 și Pixel 6 Pro, Google a lansat actualizarea pentru Android 12 pentru restul telefoanelor din familie.

Gigantul tech a lansat prima versiune beta publică a sistemului de operare în cadrul conferinței pentru dezvoltatori I / O din mai și a lansat Android 12 de atunci cu alte câteva versiuni beta, conform Engadget.

Actualizarea la Android 12 este disponibilă pentru următoarele dispozitive mobile dezvoltate de Google: Pixel 5 și 5a 5G; Pixel 4, 4 XL, 4a și 4a 5G; Pixel 3, 3 XL, 3a și 3a XL.

Împreună cu o revizuire vizuală majoră, Android 12 include pachete într-o serie de funcții noi, inclusiv upgrade-uri de confidențialitate și securitate. Un tablou de bord de confidențialitate arată ce senzori (cum ar fi GPS, cameră sau microfon) au accesat aplicațiile și afișează o cronologie de activitate. Vei putea afla de ce aplicațiile au nevoie de acces la date de la acei senzori.

De asemenea, un indicator va apărea în partea de sus a ecranului atunci când o aplicație folosește camera și/sau microfonul și poți opri acei senzori complet pentru toate aplicațiile din Setări Rapide.

Android 12 pe telefoanele Google Pixel

Mai mult, există o opțiune pentru a permite aplicațiilor să îți vadă locația aproximativă, mai degrabă decât exact acolo unde te afli. În plus, Android 12 se va ocupa de procesare pentru mai multe caracteristici de limbă și audio pe dispozitiv, inclusiv subtitrare live și instrumentul de recunoaștere a melodiilor Now Playing.

De asemenea, te poți aștepta aștepta la emoji reproiectate, capturi de ecran cu derulare (care captează informații din aplicații sau pagini web dincolo de ceea ce este pe ecran), jocuri pe care le poți juca în timp ce descarci, dar și o opțiune de accesibilitate care permite oamenilor să controleze dispozitivul folosind gesturile feței.

Deși lansarea Android 12 este în desfășurare pe Pixel, proprietarii de dispozitive compatibile Samsung, OnePlus, Oppo, Realme, Tecno, Vivo și Xiaomi vor trebui să aștepte puțin mai mult. Sistemul de operare va ajunge pe aceste telefoane și tablete și cele de la alte companii, la sfârșitul acestui an. Google a lansat Android 12 pe Android Open Source Project la începutul acestei luni.

Există un alt lucru important de remarcat despre lansarea Android 12. Experiența dinamică a culorilor oferită de limbajul de proiectare Material You este disponibilă doar pe dispozitivele Pixel pentru moment. Schema de culori se va potrivi cu imaginea de fundal pe care o alegi în sistem și în aplicații, iar aspectul respectiv va fi reflectat în alte produse Google, inclusiv displayuri inteligente, articole portabile, sistem de operare Chrome și web. Google spune că alte dispozitive Android vor avea acces la experiență mai târziu.

Citește și: