ANAF pune tunurile pe firme: controale fiscale masive, în toată țara

ANAF pune tunurile pe firme: controale fiscale masive, în toată țara

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat o amplă acțiune de control, la marii contribuabili din țara noastră. Inspectorii fiscali verifică dacă aceștia s-au conformat legislației privind conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a apăsat pedala de accelerație a controalelor, pentru acest sfârșit de an.

Fiscul a demarat 100 de acţiuni de control la operatori economici, pentru a verifica modul de conformare în ceea ce priveşte conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic.

Ce au descoperit inspectorii ANAF până acum

La acțiunile care s-au finalizat deja, inspectorii au constatat, cu bucurie, faptul că majoritatea contribuabililor au ținut cont de prevederile legale în vigoare și au respectat termenele prevăzute. Practic, 87% dintre contribuabilii verificați au fost descoperiți în regulă, transmit inspectorii ANAF.

Totuși, au existat și situații în care a fost nevoie de aplicarea de sancțiuni, pentru a-i determina pe contribuabili să se alinieze normelor legale în vigoare.

Contribuabilii trebuie să știe că au termene limită ce trebuie respectate, transmite ANAF. Concret, companiile mari au avut termen până pe 31 iunie 2021 să conecteze casele de marcat. De asemenea, companiile mici și mijlocii trebuie să se conformeze până la data de 30 noiembrie 2021.

„Reamintim operatorilor economici că termenul limită pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF este data de 30 noiembrie 2021. Acest termen nu va fi prelungit”, transmit reprezentanții instituției fiscale.

Pe portalul www.anaf.ro, secțiunea „Conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF”, disponibilă la https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/reg_AMEF, contribuabilii pot accesa informații detaliate despre conectare (Legislația, Ghidul conectării, evidență AMEF etc.).

Acțiunile de control vor continuă și în perioada următoare, avertizează inspectorii. Acțiunile de control derulate de ANAF având această tematică, vor continua în perioada următoare atât în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, cât și pentru a asigura un mediu concurențial corespunzător.

Citește și: