Agențiile de informații din SUA și Marea Britanie acuză hackerii ruși de atacuri cibernetice

Agențiile de informații din SUA și Marea Britanie acuză hackerii ruși de atacuri cibernetice

Scandalul atacurilor cibernetice asupra Statelor Unite și Marea Britanie se adâncește. Apar tot mai multe informații conform cărora hackeri ruși ar fi în spatele acestora.

Agențiile de informații din Statele Unite ale Americii și Marea Britanie au acuzat hackerii militari ruși că se află în spatele unei campanii cibernetice aflate acum în desfășurare.

Potrivit agențiilor, se concentrează în principal pe Statele Unite și Europa și urmăresc să fure e-mailuri și alte informații, inclusiv de la parlamente.

Se spune că există sute de ținte în întreaga lume, inclusiv partide politice din Marea Britanie.

Mai mult decât atât, același grup ar fi furat și dezvăluit e-mailuri importante în timpul alegerilor prezidențiale din 2016 din Statele Unite ale Americii.

Vizate te atac ar fi în special organizațiile care utilizează servicii cloud Microsoft Office 365

Potrivit informațiilor oferite de agenții până în acest moment, ampania a început la mijlocul anului 2019 și că este „aproape sigur” în desfășurare. A fost în principal direcționată către organizații care utilizează servicii cloud Microsoft Office 365.

Important de menționat este că au fost vizați și alți furnizori de astfel de servicii.

Prin urmare, Agenția Națională de Securitate (NSA), Agenția pentru Securitate Cibernetică și Infrastructură, Biroul Federal de Investigații și Centrul Național de Securitate Cibernetică din Marea Britanie au lansat o campanie de consultanță comună prin care acuză Unitatea 26165 din GRU din Rusia că se află în spatele a ceea ce ei numesc o campanie globală „de compromis medii de întreprindere și cloud „.

Din păcate, veștile rele nu se opresc aici. Experții sunt de părere că hackerii au în plan extinderea campaniei de atacuri cibernetice la nivel global.

„Această lungă campanie de forță brută de colectare și exfiltrare a datelor, acreditări de acces și multe altele, va fi probabil [în curs] în curs, la scară globală”, a declarat Rob Joyce, directorul securității cibernetice al NSA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: