Adevărul despre salariile românilor, pe județe: nu o să crezi cine vine după București și Cluj

Adevărul despre salariile românilor, pe județe: nu o să crezi cine vine după București și Cluj

În puține țări din lume există discrepanțe legate de venituri atât de mari precum în România. În timp ce o mare parte dintre salariații români trebuie să se mulțumească cu salariul minim pe economie, un bucureștean câștigă, în medie, 1300 de euro pe lună.

Situația financiară a românilor este una cel puțin ciudată. Foarte mulți dintre noi sunt nevoiți să supraviețuiască din niște venituri derizorii, în timp ce salariile de mii de euro au explodat în câteva localități din România.

Unde să te angajezi, dacă vrei să câștigi bine în România

Platforma de recrutare Bestjobs a făcut o analiză a salariilor oferite de angajatorii din România pentru a avea o imagine clară a veniturilor înregistrate de români în diverse regiuni din țară. La final, fără să surprindă pe nimeni, a ajuns la concluzia că nicăieri nu se câștigă mai bine decât în București.

În Capitală, salariile oferite se plasează în medie într-un interval cuprins între 957 și 1387 de euro pe lună. București este urmat de Cluj în clasamentul orașelor cu cele mai mari salarii din România. În orașul Untold, oferta salarială medie se situează între 879 și 1269 de euro.

Un pic ciudată este prezența județului Timiș pe locul trei în top. La Timișoara se înregistrează salarii între 851 și 1155 de euro. Pe patru se află Ilfov, cu valori situate între 742 și 1075 de euro, urmat pe poziția a cincea de Iași, unde angajații câștigă între 740 și 1063 de euro. Chiar dacă Brașov este la mare căutare printre români, salariile sunt mult mai mici decât în județele menționate mai sus, între 685 și 957 de euro.

În județele menționate mai sus, cele mai mari oferte salariale sunt în domenii precum IT, medicină, vânzări, marketing și inginerie, în această ordine. În ceea ce privește oferta de joburi, dar și cea mai mare cerere, conform analizei Bestjobs, cele mai bune destinații din România sunt București, Cluj, Timiș, Iași, Ilfov și Brașov. La polul opus, din păcate pentru cei care locuiesc acolo, sunt Teleorman, Ialomița, Mehedinți, Covasna, Sălaj și Harghita.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: