Această aplicație românească te ajută să călătorești în siguranță chiar și în condițiile actuale

Această aplicație românească te ajută să călătorești în siguranță chiar și în condițiile actuale

Ingeniozitatea a doi studenți constănțeni se dovedește a fi mai mult decât utilă în aceste vremuri tulburi pe care le traversăm cu toții, din cauza pandemiei de coronavirus. Turismul, probabil cel mai afectat sector economic, ar putea fi readus la viață cu ajutorul unei aplicații inventată de acești doi români.

Concret, doi studenți din Constanța au creat o aplicație care te poate ajuta să călătorești în siguranță, în pandemie.

Utilizând aplicația, vei primi informații despre riscul de infectare din orașele în care îți dorești să călătorești. Pe lângă informațiile sanitare, esențiale în această perioadă, aplicația oferă utilizatorilor și detalii generale despre destinația lor.

„Pandemic Holliday este numele aplicației. Cu cât crește interesul cu această aplicație, cu atât mai mult noi o să ne implicăm”, a spus co-fondatorul aplicației, Daniel Cristian Dăianu. Cei doi tineri sunt studenți la informatică și spun că au creat aplicația în nouă ore.

Agențiile de turism se bat pe aplicația celor doi tineri

Studenții au primit deja oferte din partea agențiilor de turism care își doresc implementarea sistemului, ce ar putea fi un colac de salvare pentru turism. Oamenii s-ar asigura astfel că știu exact care e riscul la care se expun, având informații utile și la îndemână despre destinația lor de vacanță.

De asemenea, dacă îți dorești să pleci într-o vacanță și nu vrei să ajungi neapărat într-o anumită destinație, iar pentru tine primează siguranța sanitară, vei avea opțiunea în aplicație să selectezi orașele cu cel mai redus nivel de infectare.

Astfel, te vei asigura că în destinația aleasă de tine există un risc minim de a contracta virusul.

Din aplicație putem afla totul, de la cele mai bune trei hoteluri până la vremea din acel oraș și rata de infectare

„Aici avem informații despre țară, riscul de infecție, toate cele 21 de țări. Putem afla totul, de la cele mai bune trei hoteluri, până la vremea din acel oraș și rata de infectare, cazurile totale, alături de informații legate despre COVID și despre cum putem călători sigur pe timpul pandemiei”, a relatat Cătălin Cheta, co-fondatorul aplicației.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: