Această aplicație, dezvoltată de doi români, a primit o finanțare de 1 milion de dolari: ce este Framey

Această aplicație, dezvoltată de doi români, a primit o finanțare de 1 milion de dolari: ce este Framey

Din când în când, inovatorii din România ajung să convingă marii investitori că ideile lor merită toți banii. Asta au reușit și creatorii aplicației Framey.

Creatorii Framey au plecat la drum cu un singur gând: să creeze o aplicație de socializare pentru pasionații de călătorii. Și au reușit.

Ei au primit o finanțare de tip Seed de un milion de dolari de la ICE Capital din Dubai și susținută de fondul de investiții JECO Capital din România. Compania va folosi fondurile pentru a investi în dezvoltarea aplicației, extinderea operațiunilor și a echipei, și lansarea la nivel internațional.

Ce e Framey, ideea de un milion de dolari

Compania Framey a fost fondată de antreprenorii români Robert Preoteasa și Alexandru Iulian Florea în 2019. Cei doi au dezvoltat aplicaţia mobilă Framey, pentru iOS și Android, care le oferă utilizatorilor opțiunea să își creeze itinerarii pornind de la imaginile pe care le apreciază în aplicație.

Aplicația Framey, care va fi lansată în august, îi va ajuta pe utilizatori să își facă planuri de călătorie, să găsească locuri interesante de vizitat în apropierea lor, să facă poze inedite și să împărtășească momentele frumoase cu alți utilizatori.

În cadrul aplicației Framey, utilizatorii vor avea toate instrumentele necesare pentru a planifica un itinerariu de călătorie.

„Suntem foarte încântați că am închis această rundă de finanțare și suntem optimiști cu privire la capitolul următor deoarece vedem oportunități enorme de creștere. Nu numai că am construit o platformă scalabilă pentru pasionații de călătorii, dar intenționăm să revoluționăm industria turismului, schimbând felul în care oamenii își plănuiesc călătoriile și experiențele. Pasionații de călătorii sunt din ce în ce mai influențați de imagini, așa că acesta a devenit scopul nostru – de a transforma fotografiile de vis în călătorii memorabile,” a declarat Robert Preoteasa, co-fondatorul și CEO-ul lui Framey.

Antreprenorii au planuri mari și rămâne de văzut dacă aplicația va avea sau nu succes în rândul pasionaților de călătorie și nu numai.

Citește și: