A început relaxarea restricțiilor în București, de astăzi: teatre, cinematografe, restaurante, deschise

A început relaxarea restricțiilor în București, de astăzi: teatre, cinematografe, restaurante, deschise

Incidența cazurilor de coronavirus depistate în București a scăzut duminică la 2,37 la mia de locuitori. În acest context epidemiologic, sunt eliminate o serie de restricții.

Teatrele, cinematografele, restaurantele, barurile, cafenelele şi sălile de jocuri de noroc din Bucureşti se vor redeschide la 30% din capacitate, începând de luni, ora 0,00. Aceasta este consecința unei decizii adoptate vineri, de către Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Relaxarea vine cu condiţia menţinerii ratei de incidenţă sub 3/1.000 de locuitori.

Cu alte cuvinte, se pot închide oricând. Capitala rămâne pentru a cincea zi în zona galbenă în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus, cumulată la 14 zile, după ce duminică a înregistrat 2,37 cazuri la mia de locuitori.

Activitățile comerciale din București sunt reluate la o capacitate maximă de 30% în domeniul HoReCa, dar și cultural sau divertisment, începând cu astăzi, 25.01.2021 ora 0:00. Foarte importantă este însă menținerea ratei de incidență sub 3 la mia de locuitori. Incidența crește, în 24 sunt închide din nou toate localurile. Tocmai din acest motiv, multe dintre restaurantele tale preferate s-ar putea să nu se deschidă, pentru că nu este rentabil pentru patroni efortul financiar din spatele unei deschideri la 30% din capacitate.

„În Bucureşti, astăzi (vineri – n.r.) am înregistrat o rată de infectare de 2,52 la mia de locuitori. Este a treia zi consecutivă în care incidenţa este sub 3 la mie, fapt pentru care, din punct de vedere legal, a trebuit să convocăm Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, să analizăm situaţia şi să luăm o hotărâre. Astfel, cu 47 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi patru abţineri s-a hotărât ca, începând de luni, de la 0.00, deci din 25 ianuarie, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive existente în vigoare la acest moment. Măsurile de relaxare vizează domeniul HORECA. Restaurantele, barurile, cafenelele vor funcţiona în intervalul orar 6,00 – 21,00 la o capacitate de maximum 30%, cu respectarea tuturor normelor stabilite prin lege”, a precizat vineri prefectul Capitalei Traian Berbeceanu în cadrul unei declaraţii acordate presei.

În același context, prefectul a insistat pe respectarea în continuare de către bucureșteni a tuturor restricțiilor impuse de autorități. „Recomandăm cetăţenilor municipiului Bucureşti prudenţă. Şi autorităţile sunt prudente şi, pe de o parte, acesta este motivul pentru care am hotărât ca aceste măsuri să fie relaxate începând cu data de luni. Pe de altă parte, am considerat ca toţi operatorii economici să aibă timpul necesar să amenajeze sălile dedicate activităţii pe care o desfăşoară, în conformitate cu prevederile legale. În mod categoric, vom fi intransigenţi. Anterior şedinţei extraordinare a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă am avut o întâlnire cu şefii Poliţei, Jandarmeriei şi IGSU de pe raza Municipiului Bucureşti. Am hotărât intensificarea controalelor pentru a verifica modul în care sunt respectate normele în vigoare”, a spus prefectul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: