13 nov. 2021 | 14:50

3 semne care îți arată că trebuie să-ți dai demisia: nu le ignora

ACTUALITATE
3 semne care îți arată că trebuie să-ți dai demisia: nu le ignora

Pentru mulți oameni, schimbarea locului de muncă, din proprie inițiativă, este o reală provocare. Nu știu când să ia decizia potrivită și se tem că un pas greșit i-ar putea lăsa fără șansa de a-și câștiga pâinea. Există, totuși, câteva indicii generale cu privire la momentul ideal al unei astfel de decizii.

Dacă ești în impas și nu știi dacă ar fi o idee bună să renunți acum la actualul tău loc de muncă și să-ți cauți alte oportunități, ia în calcul aceste elemente în decizia ta.

Dacă îndeplinești cele trei criterii de mai jos, înseamnă că a sosit momentul să faci marea schimbare

Care sunt cele trei semne care îți arată că e cazul să renunți la actualul job

1. Nu mai ești productiv

De o bună perioadă de timp, te simți lipsit de motivație, de dorința de a-ți îndeplini sarcinile, atingi task-urile zilnice cu greu și începi să fii din ce în ce mai neproductiv. Constați acest lucru și tu, dar și colegii sau șefii. Dacă acest comportament al tău nu are o explicație concretă, palpabilă, căreia să-i găsești o soluție, e evident faptul că actualul job nu-ți mai oferă energia și inspirația necesare muncii de zi cu și e momentul să mergi mai departe.

2. Simți că te-ai plafonat

Știi totul despre compania în care lucrezi, nimic din ceea ce se întâmplă peste zi nu te mai surprinde și a dispărut cu totul provocarea ce te motiva să fii cel mai bun. Actualul job nu mai are nimic nou să te învețe, nu mai are cu ce să te surprindă. Deși, pentru unele persoane, această poziție poate fi confortabilă, este, de fapt, o mare capcană. Prins într-un astfel de job, nu vei mai învăța nimic nou și te vei plafona și mai mult. E cazul pentru o schimbare, nu crezi?

3. Există probleme majore cu șeful tău

În orice relație profesionala șef-angajat, există și dispute. Este firesc să existe divergențe, opinii diferite, dialoguri contradictorii. Suntem diferiți, gândim diferit și avem așteptări și opinii diferite despre ceea ce se întâmplă în jurul nostru, dar și cu munca noastră de zi cu zi. Însă, în cazul în care aceste dispute trenează, sau sunt de o amploare foarte mare și depășesc dimensiunea profesională a relației, e momentul să cauți un mediu de lucru mult mai sănătos.