2025, an definitoriu pentru Jeep: modelele pe care le va scoate pe piață vor fi altfel decât tot ce știi

2025, an definitoriu pentru Jeep: modelele pe care le va scoate pe piață vor fi altfel decât tot ce știi

Jeep se gândește la viitorul său și, din 2025, va schimba total strategia.

Fiecare model Jeep vândut din 2025 încolo va avea un sistem electric, care va oferi zero emisii de gaze, susține producătorul. Americanii vor să integreze acest sistem – 4xe full electric – pe fiecare nou model de SUV scos pe piață.

E parte din strategia de electrificare a gamei. Informațiile au fost oferite la marele eveniment al Stellantis, compania-mamă, denumit EV Day.

Jeep, drumul spre zero emisii

Până la mijlocul deceniului, compania anticipează că vehiculele electrice vor reprezenta 70% din totalul vânzărilor sale.

„4xe este bun pentru Jeep. Este bine pentru comunitatea Jeep și, mai important, este bine pentru planetă „, a declarat Christian Meunier, CEO al Jeep, în timpul evenimentului.

Jeep a oferit și câteva indicii despre Grand Cherokee 4xe din 2022. A fost pentru prima dată când vehiculul plug-in hibrid a fost arătat fără camuflaj. Se așteaptă să aibă același sistem de propulsie electrică și pe benzină ca și Wrangler 4xe din 2021, care permite SUV-ului să producă un cuplu combinat de 375 cai putere.

Jeep va veni cu mai multe detalii despre întreaga gamă Grand Cherokee la Salonul Internațional Auto de la New York, de la sfârșitul lunii august.

Industria, în priză

Toți marii producători se orientează spre electrice în următorii ani. Din 2030 încolo, industria auto va arăta cu totul altfel decât o știi acum.

Jaguar vrea să vândă doar modele electrice din 2025 încolo, Volvo are același plan din 2030, iar General Motors vrea să renunțe complet la motoarele pe benzină și motorină până în 2035.

Ford, de asemenea, vrea ca toate modelele de pe piața europeană să fie electrice, iar Volkswagen, al doilea cel mai mare producător al lumii, promite ca 70% din modelele sale să fie electrice în următoarea decadă.

Opel își propune să scoată doar modele electrice din 2028, mai ales că Stellantis, compania-mamă, a anunțat investiții în electrificare de 30 de miliarde de euro. Toate cele 14 mărci vor avea modele electrice. Din grup fac parte mărci precum Fiat, Opel, Peugeot, Alfa Romeo, Jeep și Citroen. Grupul se va baza pe cinci uzine producătoare de baterii pentru mașini electrice în Europa și SUA.

Grupul s-a format în ianuarie, după fuziunea dintre Fiat Chrysler Automobiles și PSA Peugeot – Citroen, înțelegere despre care am scris pe larg AICI.