VIDEO Top 6 afaceri care au crescut în pandemie: cine-s bogații din spatele lor
Dacă îți închipui că pandemia e responsabilă doar pentru vești proaste, află că buzunarele mai multor proprietari de afaceri te pot contrazice degajat.
Pandemia a adus o criză sanitară în lume nemaiîntâlnită în ultimele decenii. Chiar și așa, unii au prosperat: peste 2.000 de miliardari din lume au reușit să acumuleze 10.2 trilioane de dolari în luna iulie a acestui an (depășind recordul de 8,9 trilioane de dolari stabilit în 2017).
Există, așadar, bogați care s-au făcut și mai bogați. Și afaceri care prosperă în ciuda pandemiei.
TOP 6 afaceri care au crescut în pandemie: cine-s bogații din spatele lor
Locul 6: hârtia igienică (1,45 miliarde de dolari)
Așa cum era de așteptat, începem topul cu producătorii de săpun, dezinfectant, măști, hârtie igienică, care s-au dovedit a fi cei mai norocoși încă de la începutul pandemiei. Cererea pentru hârtie igienică a crescut cu 845% doar în Statele Unite. Asta se traduce în vânzări de 1,45 miliarde de dolari.Kimberly-Clark Corporationși Protect and Gamble sunt câteva din companiile care au declarat cele mai mari creșteri în profit, raportat la ultimele decenii.
Locul 5: Mukesh Ambani (48 miliarde dolari)
Pe parcursul a câteva săptămâni, Ambani a strâns 9 miliarde de dolari de la Facebook şi un grup de investitori americani de top, pentru a alimenta următoarea fază a dominaţiei sale asupra internetului din India, cu cea mai rapidă creştere din lume. Compania sa, Reliance, un conglomerat imens a fost recent doborâtă de o scădere a cererii pe piața de petrol, în timp ce serviciile de transport au încetat să mai fie necesare populației.
Locul 4: Eric Yuan (12 miliarde de dolari)
Eric Yuan a acumulat o avere de peste 12 miliarde de dolari de la începutul luniimartie, iar acum este unul dintre cei mai bogați oameni din SUA. Și când te gândești că i-a fost respinsă aplicația pentru viză SUA de 8 ori înainte de a se putea muta definitiv în Silicon Valley!
Locul 3: Netflix (6,4 miliarde de dolari)
Netflix a adăugat 26 milioane de clienți noi de la începutul pandemiei. Deși în primele luni ale pandemiei, Netflix a înregistrat o creștere masivă, se pare că venirea toamnei a încetinit cererea pentru seriale. Printre cele mai urmărite seriale în timpul lockdown-ului se numără Outer Banks, Ozark și Tiger King.
Locul 2: Elon Musk (48,5 miliarde de dolari)
Un revoluționar al transporturilor atât pe Terra, cât și în spațiul cosmic, Elon Musk a fost unul dintre cei mai câștigați oameni din pandemie. În timpul crizei coronavirus, averea lui Elon Musk a crescut cu 48,5 miliarde de dolari.
Locul 1: Jeff Bezos (72 miliarde de dolari)
Deși se pare că multe companii au șanse mici să supraviețuiască pandemiei, nu se poate spune același lucru despre Amazon, care crește mai mult ca oricând. Protejată de legi federale care nu au mai fost actualizate de mai bine de un secol în ceea ce privește reglementarea distoriunilor monopolurilor asupra economiei sau de faptul că are scutire la plata taxelor, compania a acumulat un profit de 72 miliarde de dolari de la începutul pandemiei până în luna iulie.
- Mai multe curiozități găsești pe canalul de YouTube Vista – adică AICI.