VIDEO Aerul condiționat pe care îl iei cu tine și e mai bun decât un ventilator

În plina vară, un gadget deosebit te-ar putea face să speri că n-o să fie atât de rău. Nu mai vorbim de ventilatoare portabile alimentate cu energie solară, ci direct de aer condiționat.

Creația de acum vine de la Sony și e, în esență, un aer condiționat personal. Îl poți lipi în interiorul unui buzunar special conceput, croit într-o cămașă. Dispozitivul a fost menit să răcorească participanții la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, dar evenimentul a fost amânat din cauza pandemiei.

Vara însă nu este anulată, așa că, din fericire, Sony a decis să pună la dispoziție dispozitivul futurist pentru cumpărare. Acesta e denumit „Reon Pocket”, are dimensiunea aproximativă a unei baterii externe și, după cum zice Sony, te poate răci până la 23 de grade. Te poate chiar și încălzi iarna cu 14 grade.

Dispozitivul folosește „efectul Peltier” fie pentru a absorbi, fie pentru a produce căldură, trecând un curent printr-un circuit cu termocuple și un mic ventilator. Compania spune că o încărcare de 2 ore și jumătate oferă între două și patru ore de răcire sau încălzire. Vinde, de asemenea, tricouri – 20 de dolari fiecare – care au un buzunar special între omoplați, pentru a introduce dispozitivul.

Aerul condiționat controlat prin aplicație

Dispozitivul beneficiază și de o aplicație pentru Android și iPhone. Dar, deocamdată, acest gadget necesar în plină vară va fi vândut doar în Japonia pentru circa 170 de dolari. Totuși, pe Amazon Japonia nu a lăsat cea mai bună impresie, cu o medie a review-urilor de 2,8 stele.

Cum era de așteptat, sunt utilizatori care se declară mulțumiți: gadgetul face ce promite. Dar alții au observat cea mai mare problemă: riști să fie răcorit doar un punct de pe întreg corpul și să nu te bucuri cu adevărat de beneficii. Totuși, ar putea fi cea mai bună invenție pentru vară, dacă Sony sau alte companii mai lucrează un pic la implementare.

Ozana Mazilu
18:33 14.07.2020
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video