VIDEO A creat ”mașina timpului”, pentru a-și retrăi trecutul, iar tehnologia nu e atât de complexă

Încă de când eram mici, am visat la mașina timpului, iar având în vedere cât de mult a progresat tehnologia în ultimele decenii, pare ciudat că cineva nu a reușit să să o creeze încă. Există însă o creație care oferă o experiență similară.

Cea mai mare parte a vieții o uiți. Multe dintre activitățile pe care le întreprinzi sunt foarte repetitive, atât la muncă, cât și acasă. Din acest motiv, este dificil să-ți aduci aminte cu precizie elvețiană ce ai făcut marți, la 15:30, în urmă cu un an. Cineva a găsit însă o soluție pentru a retrăi acele momente în format video, indiferent de ora sau locul în care s-au petrecut.

Lucas Rizzotto s-ar putea să fie primul om care se laudă că a creat o ”mașină a timpului”, conform celor de la PetaPixel. Gadgetul creat de el îi permite să acceseze fiecare moment din ultimii ani de viață, în format video. Pentru a facilita acest proiect, tânărul a purtat în permanență o pereche de ochelari Snap Spectacles, unii dintre cei mai populari care înregistrează video.

Pentru ca efectul să fie un pic mai spectaculos decât un banal film de la o dată și o oră, tot conținutul video este stereoscopic și poate fi experimentat în realitate virtuală cu un kit VR. Partea de software este creată de Rizzotto, cu o interfață care îți aduce un pic aminte de seria Back to the Future (Înapoi în viitor).

În mod previzibil, impactul emoțional este spectaculos. ”Îți amintești tot ce s-a petrecut în acel moment”, remarcă autorul proiectului. Este ca și cum ai fi propria ta fantomă, urmărindu-ți propia viață, fără să știi ce se va întâmpla exact, insistă el.

Dacă vrei să faci și tu ceva similar, efortul din spate a fost titanic, dincolo de limitările tehnologice. Ca referință, Snap Spectacle creau doar clipuri de un minut și au un spațiu de stocare limitat. Ca urmare, este un pic mai complicat să înregistrezi chiar tot. În plus, ai nevoie de o stivă de hard disk-uri ca să faci așa ceva acasă, dincolo de paranoia celor din jur în momentul în care le spui că înregistrezi tot ce se petrece în jurul tău.

10:30 17.07.2020
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video