Vestea proastă pentru Volkswagen: cum a pierdut în fața Tesla?

Vestea proastă pentru Volkswagen: cum a pierdut în fața Tesla?

Volkswagen e unul dintre producătorii auto mari care vor să aibă o șansă pe piața mașinilor electrice. Doar că, recent, Tesla a reușit să depășească firma germană. Despre ce cifre e vorba acum?

Demersul Tesla de-a produce și vinde mașini în China a ajutat enorm compania. Acţiunile companiei lui Elon Musk au crescut și a devenit astfel primul producător auto american listat la bursă a cărui capitalizare a depăşit pragul de 100 de miliarde de dolari. A depășit astfel producători consacrați ca Ford sau General Motors.

Odată cu această veste, Tesla a depășit grupul Volkswagen ca valoare de piață. E astfel al doilea cel mai valoros producător auto din lume, în urma Toyota. Producătorul japonez are o valoare de piață de 230 de miliarde de dolari.

Mai trebuie menționat că Tesla a livrat 367.500 de mașini în 2019. Asta înseamnă o creștere a producției de 50% față de 2018. În același timp, vânzările Tesla reprezintă doar o parte din volumele marilor constructori.

Pe ce se vor bate, în viitor, Tesla și Volkswagen

Volkswagen a livrat 11 milioane de autovehicule în 2019. Toyota peste 9 milioane în primele 11 luni ale anului trecut. După cum vezi, Tesla e departe. Dar are un mare avantaj: prețul mediu, și cel mai mic preț, sunt mai mari decât cele ale concurenței. Mașinile Tesla sunt mai scumpe, dotările suplimentare costă și compania a ajuns să vândă chiar și dotări software.

Interesant e și că, în trecut, Elon Musk a spus că scoate Tesla de pe bursă, dacă prețul per acțiune trece de 420 de dolari. Cel mai probabil nu se va ține de acea declarație.

În 2019, Volkswagen a înregistrat un succes considerabil și pe piața pe care activează Tesla. Vânzările de electrice au crescut cu 80% față de 2018, până la peste 140.000 de unități. Constructorul auto german vrea ca în următorii cinci ani să vândă nu mai puțin de trei milioane de vehicule electrice. Planurile sunt mari, dar la fel și investițiile. Nu mai puțin de 33 de miliarde de dolari au fost investite în cercetare și dezvoltare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: News.ro