04 aug. 2020 | 09:20

Veste surpriză pentru mii de români: se dau 1.000 de lei. Banii intră direct pe card și condițiile sunt clare

BANI
Veste surpriză pentru mii de români: se dau 1.000 de lei. Banii intră direct pe card și condițiile sunt clare

O veste bună a venit în această săptămână pentru mii de români. Vorbim acum de circa 1.000 de lei și sunt condiții foarte clare de acordare a ajutorului.

Cu aproape o lună și jumătate până la alegeri, Gabriela Firea profită ca să-și consolideze imaginea. De data asta, pe spatele oamenilor defavorizați. Totuși, vestea e bună pentru cei care întâmpină dificultăți serioase în ceea ce privește traiul de pe o zi pe alta.

Conform Primăriei, se alocă 1.000 de lei părinților care au copii cu dizabilități. Astfel, pot achita mai ușor tratamente, terapii necesare recuperării, dar și deplasarea acestora.

Ultimul anunț despre acest ajutor a fost făcut în martie. Atunci, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a anunțat că va continua să împartă ajutoare și stimulente, în valoare totală de 29 de milioane de lei, în condițiile în care o mare parte din resursele financiare ale Primăriei au fost redirecționate către spitale și nu numai.

29 de milioane de lei și distribuirea acestora

În martie, Primăria Capitalei a alocat suma de 5,9 milioane de euro (29 milioane de lei) pentru acoperirea stimulentului în valoare de 1.000 lei pentru cei 6.005 copii cu dizabilități, pentru luna februarie 2020. Totodată, pentru acoperirea stimulentului pentru nou-născuți în valoare de 2.500 lei pentru cele 1604 dosare depuse în decembrie 2019 – ianuarie 2020.

A fost vorba și de voucherul în valoare de 2000 lei pentru 4.000 de gravide (dosare depuse până la dată de 10 februarie). A fost și ajutorul social comunitar pentru susținerea celor 154 de familii monoparentale pentru luna februarie 2020, conform Ziare.com. Nu în ultimul rând, a fost vorba de stimulentul financiar pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap pentru acoperirea diferenței acordate în luna decembrie 2019, în valoare de 260 lei.

Date despre fiecare dintre aceste programe sunt disponibile pe pagina DGAS. Pentru ajutorul de 1.000 de lei, se menționează următoarele pe site-ul DGAS: „Beneficiarii stimulentului financiar sunt copiii cu handicap, încadrați în oricare grad de handicap, cu domiciliul sau reședința pe raza administrativ-teritorială a municipiului București”.