Valori-record: câte colete au trimis românii în afara țării și câte au intrat în România

Valori-record: câte colete au trimis românii în afara țării și câte au intrat în România

De la începutul anului și în contextul pandemiei de coronavirus, firmele care livrează pachete la domiciliu sau colete peste hotare au lucrat la foc continuu. S-a ajuns, astfel, la valori record.

De la începutul anului și pânăa cum, livrările de colete peste graniță au crescut cu 75%, arată datele analizate de coletăria.ro. E un volum uriaș, dar aceste valori au fost determinate de pandemia de coronavirus. Multă lume a stat acasă și a ținut legătura de la distanță. În acest context, firmele de curierat au lucrat la foc automat.

Au fost preferate țările din apropierea României: Ungaria, Bulgaria, dar și Germania, Cehia, Polonia, UK, Italia și Spania.

Câte colete au intrat în România

Printre categoriile de produse care au fost livrate din România spre alte țări se numără produse din health&beauty fashion, produse pentru copii, jucării, articole sportive, gaming, accesorii IT și cărți.

Astfel, livrările peste graniță au crescut cu 75% de la începutul anului și până în prezent, față de ultimele luni din 2019, pe fondul creșterii comenzilor online, dar și a îmbunătățirii serviciilor de livrare. Firmele, mai mult sau mai puțin pregătite, n-au avut de ales decât să se adapteze. Situația generată de măsurile de combatere a răspândirii COVID-19 în România a generat o creștere semnificativă a comenzilor din afara țării.

Pe primele cinci luni, volumul de colete intrate în România s-a dublat.

„Ne așteptăm ca, în perioada următoare, volumul de livrări cross-border din România spre alte țări să aibă o creștere exponențială, iar livrările de colete din alte țări către România să se dubleze anul acesta. Comercianții din România s-au orientat către  marketplace-urile din Europa, odată cu dezvoltarea acestui segment,  fapt care a dus la creșterea considerabilă a vânzărilor pe cross-border. În prezent, la nivelul pieței locale, din volumul total de livrări, 20% reprezintă comerț cross-border și 80% intern. Estimăm că, până la finalul anului, ponderea pe cross-border va urca la cel puțin 30%”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Coletăria.ro.

Sunt preferate țările ca Ungaria și Bulgaria, dar și Germania, Cehia, Polonia, UK, Italia și Spania, pentru că prețul transportului este accesibil, atât pentru magazinele din România, cât și pentru clienții din țările respective, unde există comunități mari de români și marketplace-uri stabile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: