16 oct. 2020 | 10:10

Tururi virtuale: 7+ destinații turistice de top din Europa, văzute de acasă

ACTUALITATE
Tururi virtuale: 7+ destinații turistice de top din Europa, văzute de acasă

În perioada în care planurile de călătorie sunt greu de realizat, există o mulțime de moduri de a vedea lumea fără a-ți părăsi casa.

Unele dintre cele mai cunoscute muzee europene și destinații de călătorie invită oaspeții să facă un tur virtual al spațiilor lor, bucurându-se de colecțiile și sit-urile prețioase online.

Iată ce destinații europene poți vedea complet gratuit.

Muzeul Luvru

Muzeul Luvru

O plimbare digitală în jurul celui mai mare muzeu de artă din lume poate nu e același lucru ca experiența reală, dar totuși seamănă. Încearcă doar să nu te pierzi printre numeroasele galerii și coridoare în timp ce navighezi printre cele mai prețioase opere de artă din lume.

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel
O călătorie virtuală la Paris poate include și alt renumit reper turistic. Această experiență captivantă oferă câteva panorame uluitoare ale Parisului, precum și o istorie interactivă a Turnului Eiffel.

Basílica de la Sagrada Família

La Sagrada Familia
Acest sit inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO este transpus acum în ceea ce pare să fie un tur virtual în care ai libertate deplină, pe site-ul web al atracției turistice. Poți să alegi locația în interiorul și în afara Sagrada Família și poți schimba unghiul de privire, apăsând pe butoane. Coloana sonoră care însoțește întregul tur virtual întregește, oferind și mai mult farmec atmosferei.

Colecții ale Muzeului Prado

Muzeul Prado
Principalul muzeu național de artă spaniol, situat în centrul Madridului, permite explorarea online a vastei sale colecții. În plus, vizitatorii virtuali pot afla mai multe despre lucrările de restaurare în secțiunea multimedia a site-ului său web.

Rijksmuseum

Rijksmuseum
Muzeul național olandez oferă utilizatorilor șansa de a experimenta un tur multimedia prin intermediul aplicației sale mobile.

Palatul Buckingham

Palatul Buckingham
Această clădire iconică și reședința oficială a Reginei Regatului Unit și-a deschis porțile pentru vizitatorii online. Poți descoperi Camera Tronului, Scara Mare și Salonul Alb, fără a părăsi propriul salon.

Muzeele Vaticanului

Muzeele Vaticanului
Muzeele Vaticanului îți pun la dispoziție, de asemenea, șansa de a face un tur în jurul colecțiilor lor imense. În special, Capela Sixtină, care nu era ușor de accesat nici măcar înainte de pandemie, poate fi acum admirată cât de des și cât de mult vrei.

 

Întrucât un număr fără precedent de călătorii a fost anulat anul acesta din cauza restricțiilor legate de Covid-19, chiar și unele țări încearcă să mențină spiritul călătorilor ridicat, invitându-i să facă o vizită în mediul online a țării lor.

Austria

Austria
Această țară alpină de est oferă câteva tururi virtuale și sfaturi pentru a experimenta cultura lor națională fără să pleci de acasă.

Elveţia

Elveția
Este aproape imposibil să nu vrei să privești panoramele aeriene ale celor mai pitorești situri din Elveția, filmate în diferite perioade ale anului. Fiecare videoclip prezintă o mică hartă grafică în colț – pentru a fi mai ușor de găsit, odată ce te decizi că vrei să mai “călătorești” o dată.

Norvegia

Norvegia
O colecție de videoclipuri în așa-numitul stil “slow-tv” de pe site-ul oficial al ghidului de călătorie al Norvegiei vă duce într-o călătorie virtuală lentă către cele mai neașteptate sit-uri ale țării.

Cu siguranță, pentru admiratorii zonelor patriotice, un astfel de tur virtual pentru atracțiile turistice sau peisajele României ar fi o experiență excelentă și – de ce nu? –  o șansă de a reînvia turismul românesc.