Trotinetele electrice cu care mergi aproape gratis în București: cine vrea să „îngroape” Lime

Trotinetele electrice cu care mergi aproape gratis în București: cine vrea să îngroape Lime

Lime este cel mai cunoscut serviciu de închiriat trotinete electrice în București. Numai că poziția îi este amenințată de Bolt, care vine cu niște tarife derizorii.

Bolt este o companie estoniană care oferă deja servicii de ridesharing în România, după modelul Uber, dar a intrat recent și pe zona serviciilor de livrare mâncare la domiciliu. Acum, vrea să concureze cu Lime și lansează, tot în Capitală, și serviciul de închiriere trotinete electrice.

Există chiar și câteva măsuri specifice perioadei: Bolt susține că dezinfectează zilnic trotinetele și le recomandă tuturor utilizatorilor să folosească dezinfectant de mâini și / sau mănuși atunci când se deplasează cu trotineta.

„Lansăm trotinetele electrice în București pentru a oferi oamenilor un mijloc de transport individual, ușor de folosit, potrivit drumurilor scurte, intraurbane. Mulți dintre noi au revenit la serviciu și uneori avem nevoie să ne deplasăm pe distanțe scurte sau evitând traficul din ce în ce mai aglomerat. Trotinetele electrice vin astfel în completarea serviciilor de ride-hailing pe care le oferim. Recomandăm în continuare tuturor să urmeze indicațiile instituțiilor guvernamentale și ale autorităților de sănătate și să se deplaseze doar dacă au neapărată nevoie în această perioadă.”
Cristian Sălceanu, Country Manager Bolt România

Trotinete aproape gratis – zeci de kilometri cu doar câțiva lei

Interesante sunt însă prețurile, deși ar fi de așteptat ca Bolt să nu păstreze pentru foarte multă vreme aceste tarife derizorii. Astfel, deblocarea trotinetei electrice va costa 0 lei și fiecare minut 0,1 lei. De exemplu, o plimbare de 10 minute, ceea ce este suficient pentru a acoperi câțiva kilometri în oraș, va costa 1 leu.

Trotinetele vor fi amplasate în centrul Bucureștiului, în hub-uri de transport și în alte locuri frecventate precum Piața Unirii, Cișmigiu, Piața Romană, Piața Universității, zona Pipera-Aurel Vlaicu, zona Herăstrău. La sosire, poți parca trotineta într-un loc sigur de pe stradă, de preferință lângă un loc de parcare pentru biciclete. Trotinetele pot fi lăsate în centrul orașului, în zona marcată pe hartă, în aplicație.

Atenție, însă: dacă lași trotineta în afara zonei desemnate, vei fi amendat cu suma de 100 de lei.

Câte trotinete electrice Bolt vor fi disponibile

Bolt va distribui sute de trotinete în București și va fi gata să crească numărul acestora la cererea utilizatorilor. Toate sunt dotate cu trackere GPS încorporate pentru a furniza date despre locațiile de preluare și ridicare.

Modelul e unul personalizat, cu viteza maximă de 25 km / h, dar care poate merge până la 40 km cu un ciclu de încărcare. Autonomia reală depinde de utilizare.

Dacă ai deja aplicația Bolt, vei vedea o pictogramă – trotinetă în aplicație, după actualizarea acesteia. Atingerea pictogramei te duce în interfața de închiriere a trotinetelor, iar la fața locului o deblochezi prin scanarea codului QR.

La prima utilizare, aplicația îți va arăta instrucțiunile de folosire a acesteia și cum să fie parcată în siguranță la final.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: