15 sept. 2020 | 12:23

Toți românii care stau la bloc trebuie să afle: ce se întâmplă cu blocuri noi față de cele vechi

BANI
Toți românii care stau la bloc trebuie să afle: ce se întâmplă cu blocuri noi față de cele vechi
Inquam Photos / Octav Ganea

Să te muți la casa ta este, cu siguranță, pe lângă un lucru bun, și extrem de istovitor. Având în vedere multitudinea de opțiuni pe care le ai, va fi greu să te decizi unde vei locui poate pentru tot restul vieții și sunt multe aspecte pe care trebuie să le iei în considerare.

Cea mai mare întrebare în rândul celor care vor să se mute la bloc este: „îmi achiziționez un apartament într-un bloc nou sau într-unul vechi?”. Ambele variante vin cu avantaje și dezavantaje deopotrivă. Sunt însă câteva lucruri care să te ajute să te decizi mai repede dacă ești într-o asemenea situație. Mai ales că acum e un program nou prin care poți lua bani pentru o locuință nouă.

Apartamentele în blocurile nou construite au mai multe avantaje decât cele vechi

Blocurile noi prezintă mai multe avantaje decât cele vechi. Dacă vei decide să îți cumperi un apartament de două camere în Sectorul 3, spre exemplu, într-un bloc nou, atunci iată care sunt avantajele de care te vei bucura.

În primul rând, îți va fi mai ușor să faci modificări. Știm cu toții prea bine că întotdeauna există ceva care nu-ți place la un apartament – un perete care nu te încântă, așa că ai vrea să îl muți sau chiar să renunți în totalitate la el. Acest lucru nu e ușor de făcut în cazul unui bloc vechi, din cauza birocrației: multe aprobări și autorizații necesare.

Însă situația este diferită în cazul unui apartament dintr-un bloc nou. Apoi, apartamentele din blocurile construite mai demult nu prea sunt spațioase, în comparație cu cele din blocurile noi, unde te vei bucura de suficient loc.

Un alt motiv pentru care este mai bine să alegi un apartament nou în detrimentul celor vechi este și faptul că acestea au fost gândite într-un stil mult mai modern, mai actual anului 2020.  Astfel, dacă-ți place să decorezi modern într-un open space, asta e alegerea oportună.

De asemenea, în ceea ce privește strict costurile, multe dintre apartamentele vechi nu au centrală proprie, spre deosebire de cele noi. Așa că nu vei fi nevoit să faci încă o investiție în plus. În final, unul dintre numeroasele motive pentru care ar trebui să te muți într-un apartament nou, ar mai fi și că sunt mai sigure și eficiente, fiind realizate după cele mai noi tehnologii.