Toți românii care au cont bancar trebuie să afle urgent: greșeala fatală care face pagubă imensă în buget

Toți românii care au cont bancar trebuie să afle urgent: greșeala fatală care face pagubă imensă în buget

Românii au ajuns să folosească destul de des cardul bancar. Dar încă sunt lucruri pe care ar trebui să le știe tocmai ca să nu piardă repede foarte mulți bani.

Ce ar trebui să știe toți românii care au cont bancar e că pierderea cardului poate însemna o pagubă imensă. Pierderea cardului sau furtul acestuia în străinătate este lucrul de care nu vrei să te loveșți vreodată.

Sunt costuri de care e bine să știi tocmai ca să fii pregătit, în cazul în care ți se întâmplă așa ceva. Emiterea unui alt card, în regim de urgență, te poate costa mai mult decât suma pe care o ai pe cardul respectiv.

Cât cer băncile ca să-ți emită un card nou?

Unele bănci sunt indulgente și au un comision de câteva zeci de euro pentru emiterea altui card. Asta în momentul în care l-ai pierdut pe cel original. Însă problema e cu cele care ajung să perceapă și comisioane care ajung la peste 1.200 de lei (250 – 300 de euro), pentru înlocuirea în regim de urgență. Totodată, ține cont că e foarte important ce tip de card ai: Mastercard, Visa sau Visa Electron.

Sunt unele bănci care nu pot face absolut nimic pentru anumite tipuri de carduri. Pentru altele mai bine îl raportezi pierdut, când te întorci în țară, dacă nu era principalul card pe care-l foloseai, conform Ziare.comÎn plus, dacă nu ai cum să controlezi cardul sau tranzacțiile, de pe telefon sau prin alte dispozitive, mai bine ceri blocarea lui, iar acest lucru costă și el. Din acest motiv, este bine să ai carduri ale căror tranzacții le poți monitoriza prin intermediul aplicațiilor bancare.

Independent de astfel de pierderi sau furturi, e bine să știi că sunt două tipuri de carduri: de credit și de debit. Băncile, uneori, promovează cardurile de credit ca fiind de cumpărături. Te costă enorm, dacă nu respecți regulile folosirii acestuia. Așa că te poți informa de aici cu privire la comisioane și reguli.

Citește și:
Etichete: