Toți românii care au card și cont bancar trebuie să afle: se întâmplă în țara noastră în plină criză

Toți românii care au card și cont bancar trebuie să afle: se întâmplă în țara noastră în plină criză

Anul 2020 a fost dificil din cauza crizei medicale, dar românii au câteva probleme mari cu băncile. Aflăm despre acestea acum.

Pe cât de mult au încercat băncile să vină cu soluții digitale pentru români, atât de mult au și gafat când vine vorba de soluții concrete. E bine să știi că încă sunt români care nu folosesc soluțiile online. Sunt câteva motive întemeiate. Fie se consideră nefamiliarizați cu mediul online sau li se pare mai ușor să meargă în sucursală, dar și pentru că nu dețin tehnologia necesară lucrului online cu banca.

În relația cu banca e însă o problemă imensă. Un raport McKinsey & Company arată că 52% dintre clienții băncilor și-ar dori ca acestea să renunțe la comisioanele pentru plata întârziată aferente cardului de credit sau altor împrumuturi în această perioadă de incertitudini.

Există și-o rază de speranță pentru românii care au cont bancar

Cercetarea, denumită Financial Pulse Survey, arată că 21% dintre români au indicat o performanță peste așteptări, în ultimele luni, a băncilor la care sunt clienți. Ecel mai mare procent dintre țările europene incluse în sondaj, conform Biz. Totodată, 61% au spus că interacțiunile cu banca au fost conform așteptărilor lor.

Situația e însă gravă în alt domeniu. 54% dintre români consideră că situația lor financiară curentă este destul de precară. Iar aproximativ 50% dintre consumatori au înregistrat o reducere a veniturilor și a economiilor. Sunt însă și români care au reușit să își regândească finanțele: circa 33% au reușit să își reducă cheltuielile casnice.

Îmbucurător e însă alt procent, conform cercetării. Aproape 60% dintre români au economii suficiente pentru cel mult patru luni sau chiar mai puțin.

În fine, legat de ce ziceam mai sus, circa o treime dintre români se consideră mai puțin experimentați digital și ar vrea ca banca să-i ajute să devină mai familiarizați cu serviciile online pe care entitățile bancare le pun la dispoziție.

Citește și:
Etichete: