Toți ochii sunt acum pe Dacia: vestea momentului despre ce se întâmplă la Mioveni chiar acum

Toți ochii sunt acum pe Dacia: vestea momentului despre ce se întâmplă la Mioveni chiar acum

Dacia încheie anul acesta în forță. Vorbim de introducerea a trei modele noi, dar și de detalierea mașinii electrice Spring. Toți ochii se îndreaptă acum către uzina de la Mioveni, unde nu se stă.

În septembrie, Dacia a anunțat cele trei modele așteptate de toți românii: Logan, Sandero și Sandero Stepway. Din păcate, sunt și vești proaste. Logan e la ultima generație, mai ales că a fost retras de pe piețele din Vest și lăsat la vânzare, atunci când va fi lansat, doar în câteva țări. Totodată, Sandero se mută în Maroc.

În ciuda acestor vești, se întâmplă lucruri la Mioveni. ZF notează că Dacia a demarat producţia noilor modele Sandero Stepway și Logan. Uzina Dacia produce, în prezent, 1.300 de maşini pe zi. E o limită la care s-a ajuns și pe fondul situației medicale.

Pentru a compensa cele 100 de maşini lipsă, faţă de o zi normală de producţie înainte de pandemie, uzina lucrează din septembrie şi în zilele de sâmbătă.

Dacia se extinde și cu producția în alte țări

În timp ce modelul Spring va fi produs în China, apoi livrat în Europa, Sandero va fi produs în Maroc. Astfel, în România rămân cele două modele și posibil să mai fie o linie de producție pentru un model cu totul nou, cu șapte locuri, care să înlocuiască Logan MCV și, eventual, să fie o versiune mai spațioasă de Duster. Deocamdată, Duster se produce în România.

Potrivit declarațiilor făcute la Paris de reprezentanții companiei franceze, la Mioveni vor fi produse și „alte modele”, alături de Duster și Sandero Stepway. Acesta e singurul răspuns care ne face să ne gândim la modelul de tip crossover.

Nu ar fi exclus ca, în viitor, dacă vânzările merg bine, versiunea Spring să ajungă în producție europeană. Dar, deocamdată, e un pariu. Prețul, cel puțin pe Ungaria, e de sub 18.000 de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: