Topul celor mai bine plătite staruri de pe YouTube: în top e un copil de 9 ani

Topul celor mai bine plătite staruri de pe YouTube: în top e un copil de 9 ani

Forbes a venit cu un top al celor mai bine plătiți influenceri de pe YouTube, iar pe primul loc e un copil de 9 ani.

YouTube a devenit de ceva ani o platformă pe care multe staruri generează venituri de zeci de milioane de dolari. Iar pe primul loc se află un copil de doar 9 ani, care a depășit alte personalități precum Jimmy Donaldson (cunoscut şi sub numele de Mr. Beast), David Dobrik, specialistul în machiaj Jeffree Star şi o fetiţă de şase ani, Anastasia Radzinskaya.

E vorba de Ryan Kaji, un copil american care s-a clasat pentru al treilea an consecutiv pe primul loc în topul Forbes dedicat celor mai bine plătite staruri de pe YouTube. Puștiul are peste 27 de milioane de abonați pe canalul său.

Topul Forbes al celor mai bine plătite staruri de pe YouTube

În perioada 1 iunie 2019-1 iunie 2020, Ryan Kaji a obţinut venituri de 29,5 milioane de dolari, iar videoclipurile lui, difuzate pe canalul său Ryan’s World, au totalizat 12,2 miliarde de vizualizări. De la debutul său pe platforma YouTube în 2015, Ryan Kaji – al cărui canal se numea în trecut Ryan Toys Review, până la schimbarea denumirii sale oficiale în Ryan’s World în octombrie 2019 – şi-a extins brandul propriu pentru a promova mai multe categorii de produse, precum jucării, articole vestimentare şi chiar un serial pentru preşcolari difuzat de Nickelodeon, intitulat „Ryan’s Mystery Playdate”.

Cele mai multe dintre veniturile încasate de Ryan Kaji provin din „contracte de sponsorizare pentru mai mult de 5.000 de produse promovate pe canalul Ryan’s World”, ce includ figurine reprezentând eroi din filme de acţiune, dispozitive de tip walkie-talkie şi decoraţiuni pentru dormitoare.

A venit chiar și cu măşti sanitare în timpul pandemiei de coronavirus.

Pe locul al doilea s-a situat Jimmy Donaldson, un nou venit în universul platformei YouTube, care a obţinut venituri de 24 de milioane de dolari şi un total de peste 3 miliarde de vizualizări.

Pe poziţia a treia s-a clasat Dude Perfect, un grup alcătuit din cinci fraţi – Coby Cotton, Cory Cotton, Garrett Hilbert, Cody Jones şi Tyler Toney -, care distribuie videoclipuri ce îi arată în timp ce participă la activităţi copilăreşti, precum jocuri cu săbii laser şi pistoale Nerf care trag cu bile din spumă. Grupul a obţinut venituri de aproape 23 de milioane de dolari şi a totalizat 2,77 de miliarde de vizualizări.

Anastasia Radzinskaya a încasat venituri de 18,5 milioane de dolari, David Dobrik a obţinut 15,5 milioane de dolari, iar Jeffree Star – care a pierdut mai multe contracte de sponsorizare în urma disputei sale cu colegul lui din industria produselor de machiaj James Charles – a încasat venituri de 15 milioane de dolari.

Citește și: