Timișoara produce anvelope speciale pentru vehicule electrice

Timișoara produce anvelope speciale pentru vehicule electrice

Grupul german Continental produce modelul de anvelope Conti.eContact, special construit pentru modele electrice în fabrica de anvelope din Timișoara.

Dezvoltatorii de anvelope de la Continental din Hanovra, Germania, au proiectat anvelope speciale pentru mașini electrice, autobuze și camioane, care sunt acum produse și la Timișoara.

Mașinile electrice cântăresc mai mult decât cele convenționale, astfel încât au nevoie de anvelope speciale.

Greutatea mai mare a acestor vehicule este datorată bateriilor ce cântăresc mai mult decât un rezervor complet de combustibil pentru un motor cu combustie internă.

În cazul vehiculelor hibride, aranjamentul este și mai complicat, acestea având nu doar un motor cu combustie internă, ci și un motor electric, plus un rezervor de combustibil și baterii puternice la bord.

Vehiculele cu tracțiune electrică și hibridă pun mai mult cuplu pe drum atunci când se deplasează și, în mod ideal, ar trebui să fie mult mai silențioase pentru pasageri, lucru care cade pe umerii anvelopelor.

În plus, anvelopele trebuie să ofere siguranță pe drumurile umede și uscate, manevrare precisă, distanțe scurte de frânare, prevenire a acvaplanării, kilometraj maxim și rezistență la rulare foarte scăzută.

Conti.eContact produs în România

Prima anvelopă a Continental pentru vehicule electrice, Conti.eContact, a fost prezentată inițial în 2012 și este aprobată pentru utilizare pe Smart EQ Forfour.

La Timișoara, Continental produce anvelope special construite pentru modele electrice. Tehnologia utilizată compensează greutatea suplimentară prin creșterea capacității portante a carcasei anvelopelor.

Pentru rezistența foarte scăzută la rulare, Continental a dezvoltat un compus special cu un coeficient de frecare mai mic decât cel al compușilor pe bază de cauciuc.

Pentru reducerea zgomotului a fost dezvoltată tehnologia ContiSilent, care adaugă un compus de spumă în anvelopă.

anvelope-tehnologia-ContiSilent

Continental produce și anvelope pentru vehicule comerciale adaptate la motorizare electrică, cum ar fi Conti Urban HA3 pentru autobuze electrice de linie, dar are și produse pentru camioane electrice.

Portofoliul mai include SportContact 5, o anvelopă eficientă din punct de vedere energetic pentru mașini electrice mai sport, cum ar fi Tesla Model S.

În total, compania care are și un sediu la Timișoara fabrică în prezent aproximativ 100 de modele de anvelope pentru vehicule și hibrizi alimentate electric.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: